- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ei sunt pensionarii care s-au mutat în Grecia! Ce cheltuieli duc cei doi pe lună. „În 10 minute ajung la plajă”

08 Apr, 10:44 • Constantin Cristina
Doi pensionari au decis să își petreacă bătrânețea într-un colț de rai, înconjurați de nisip fin, apă cristalină și mult soare. Așadar, au plecat în Grecia. Iată ce cheltuieli duc pensionarii pe lună.
Ei sunt pensionarii care s-au mutat în Grecia! Ce cheltuieli duc cei doi pe lună. „În 10 minute ajung la plajă”

Un cuplu de pensionari au hotărât să se bucure de noua viață într-un loc de paradis. Așa că au ales să se relaxeze în fiecare zi în Grecia, mutându-se în vara anului 2022, a informat ziare.com.

Deși au crescut prețurile la alimente, combustibil, facturi și taxe din cauza inflației, cuplul a găsit secretul cum să trăiască pe lună cu 1200 euro.

Citește și: VIDEO| Ei sunt pensionarii care își trăiesc bătrânețea la maxim. Casa mobilă în valoare de 180.000 de dolari le îndeplinește visul tinereții

Cuplul de pensionari s-au mutat în Grecia

Manfred Reuter și soția sa, Karin, au ascultat sfatul ministrului Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias care le-a transmis germanilor: „Scăpați de criza costisitoare, petreceți iarna în Grecia”. Bărbatul în vârstă de 65 de ani, iar femeia de 63 de ani au decis să se mute tot anul în Creta, având la dispoziție un singur venit, de 1.700 de euro, a scris Bild.

pensionari
pensionari

Fără copii, s-au mutat cu ușurință în chiria unui ultim etaj al unei case din Sitia. Apartamentul are o suprafață de 144 mp, cu trei terase, toate cu vedere la mare, iar până pe plajă fac undeva la maxim 10 minute.

Cuplul vine din Germania, Ulm, Baden-Württemberg, și au venit în Sitia, Creta, dar nu se puteau muta fără cele două pisici ale lor. Nu au mai fost niciodată în Grecia și au văzut doar pe internet în poze cum va arăta locul unde vor locui.

„Factorul decisiv a fost unde puteam obține cea mai bună calitate a vieții posibilă din pensia mea de aproape 1.700 de euro”, a explicat Manfred, fost funcționar în comerț exterior.

Așadar, în Creta, ei pot economisi chiar și 500 de euro pe lună, pe când în Germania nici nu se gândeau la a economisi bani. Manfred și Karin și-au pregătit această plecare cu șase ani dinainte, între timp, au fost organizate codul fiscal grec, cărțile de ședere, asigurările sociale și importul scutit de taxe al mașinii.

Cheltuielile lunare ale cuplului pensionar

  • Închiriere (140 mp, 3 terase): 550 euro
  • Costuri suplimentare (electricitate, încălzire, apa, internet, gunoi): 75 euro
  • Autoturism (asigurare, taxă, benzină): 45 euro
  • Produse alimentare: 280 euro
  • Parfumerie: 25 euro
  • Hrana pisici: 125 euro
  • Medicamente: 15 euro
  • 2 Contracte germane de telefonie mobilă: 69 euro
  • Un card grecesc de telefon mobil: 12 euro

Cuplul german și-au găsit o ocupație în Grecia. Cultivă fructe și legume pe tot parcursul anului, mai exact pe timpul verii sunt legumele, lămâile, smochinele și strugurii, iar toamna sunt rodiile, portocalele, mandarinele și iarna se recoltează spanac, salată verde și ierburi.

Alte articole: Povestea de succes a româncei care deține o florărie celebră la Roma. Mirela Mentel a câștigat „Wedding Award 2023”