- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Funcția periculoasă de pe telefonul tău despre care sigur nu știi! Trebuie dezactivată neapărat. Te poate filma pe ascuns

17 Jun, 21:56 • Cornel Ghimeșan
Dacă nu știai, telefonul tău are o funcție ascunsă ce necesită dezactivată, deoarece ai putea să fii înregistrat sau filmat fără să îți dai seama. Experții în securitate cibernetică avertizează de ani buni asupra a ceea ce se întâmplă pe telefoanele care câștigă tot mai multă încredere.
Funcția periculoasă de pe telefonul tău despre care sigur nu știi! Trebuie dezactivată neapărat. Te poate filma pe ascuns

Experții în securitate cibernetică avertizează de multă vreme asupra a ceea se întâmplă pe telefoanele care câștigă tot mai multă atenția la nivel mondial.

Citește și Se interzic telefoanele mobile! Milioane de români vor fi afectați de noua lege

În prezent, oamenii nu se mai pot desprinde de telefoanele ce ușurează activitățile zilnice. În momentul de față, pare cam imposibil să abandonăm un astfel de dispozitiv, mai ales că ne-am obișnuit cu ajutorul acestuia.

Dacă ni se oferă lucruri, trebuie să înțelegem că la fel ”ni se și iau”. Cu alte cuvinte, trebuie să fim atenți și conștienți că există o serie de funcții în telefonul tău despre care nu știi și care sunt periculoase pentru propria ta protecție.

Este evident faptul că oamenii sunt conectați între ei datorită telefoanelor mobile. Astfel, dispozitivul smart a devenit un element esențial în viețile noastre.

Oamenii sunt conectați și implicați în ”relația” cu telefonul lor mobil, însă nu sunt atenți cu adevărat la lucrurile care contează.

Există un detaliu la care s-ar putea să nu te fi gândit. Dacă obișnuiești să iei acest dispozitiv cu tine peste tot, la bucătărie, la baie sau când te plimbi în parc, ar trebui să fii conștient că acesta poate să te audă!

Telefonul mobil, ”ochii din umbră” din viața de zi cu zi

O serie de detalii care sunt esențiale și ne invită să învățăm mai multe, astfel că trebuie să fim conștienți de unele elemente fundamentale la care poate nu te-ai fi gândit.

Un consultant de securitate pentru o companie australiană de securitate cibernetică, Dr. Peter Henway, este creatorul unei teorii pe care ar trebui să o punem în practică acum.

Dacă nu știai, s-ar putea să fim înregistrați într-un mod de care nu suntem conștienți și ar putea fi un mic coșmar să descoperim cum.

„Oferind aplicațiilor terțe, precum Facebook sau Instagram, acces la microfoanele dispozitivului nostru, am putea fi susceptibili la mii de noi declanșatoare, toate alese la discreția aplicației.

O simplă conversație despre nevoia de a cumpăra ceva dintr-un magazin ar putea fi suficientă pentru a activa aceste declanșatoare și a permite aplicațiilor să asculte discuțiile noastre personale”, a spus Dr. Peter Henway, conform Playtech.ro.

În cei mai recenți Termeni de Utilizare ai Instagram, pe care toți utilizatorii trebuie să îi accepte, se cere permisiunea de a „utiliza tehnologii avansate care ajută [Instagram] să personalizeze, protejeze și să îmbunătățească Serviciul nostru.”

Deși aceste „tehnologii” nu sunt specificate, termenii solicită și acordul utilizatorilor de a partaja „informații, inclusiv informații [pe care Instagram] le are despre [utilizatori]” cu toate companiile Facebook.

Conform acestui expert: „Cu acești termeni în minte, este posibil ca Instagram să colecteze părți din conversațiile noastre orientate spre publicitate, să le transforme în reclame țintite și să le partajeze cu alte rețele sociale precum Facebook.

Deși aceste rezultate nu sunt tehnic concludente, nu am întâlnit reclame specifice conversațiilor de când am dezactivat accesul la microfon pentru Facebook și Instagram pe telefonul meu. Până la apariția unor dovezi mai substanțiale despre această conspirație, ar trebui să încercăm să ne protejăm intimitatea limitând accesul la microfon pe care îl acordăm aplicațiilor, având o idee clară despre termenii și condițiile pe care le acceptăm”.

Citește și Deciziile privind recalcularea pensiilor se lasă așteptate. Ce se întâmplă cu adeverințele de la CNPP

Deci, dacă dezactivezi telefonul sau limitezi accesul aplicațiilor pe care le folosești zilnic, ai putea avea o șansă să pui capăt acestui fenomen care a devenit o realitate.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult