- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Înșelătorie în piețele din București. Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC. „Nici brânza de vaci nu mai e ce a fost”

27 Nov, 16:28 • Cornel Ghimeșan
Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit o nouă înșelătorie care se practică în piețele din București.
Înșelătorie în piețele din București. Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC. Nici brânza de vaci nu mai e ce a fost

Șocat de neregulile găsite în piața volantă din fața Academiei Militare, Horia Constantinescu, președintele ANPC, a realizat un clip video pe care l-a postat online ulterior în care arată că la un punct de comercializare a găsit o brânză „falsă”.

Citește și 15.000 de lei de la stat pentru această categorie de români. Care sunt condițiile și documentele necesare pentru a-i primi

Ce nereguli au descoperit inspectorii ANPC. „Nici brânza de vaci nu mai e ce a fost”

Șeful ANPC le-a arătat tuturor cum a prins o vânzătoare care încerca să-i păcălească pe oameni într-o piață din București. Horia Contantinescu a întrebat-o de unde are brânza pe care o comercializează, iar ea nu a știut să vină un răspuns. În urma insistențelor celor de la ANPC, femeia a mărturisit că nu e un produs tradițional, ci l-a cumpărat din supermarket.

„După câteva scandaluri și ieșiri necontrolate ale unora dintre comercianți sper ca ordinea să se fi restabilit iar înșelarea consumatorilor să rămână istorie. Nici brânza de vaci nu mai e ce a fost. În piața volantă din fața Academiei Militare, tradițională este înșelarea. Deci brânza de vaci este, de asemenea, industrializată, nu este o brânză de vaci așa cum se pretinde în mod tradițional”, a declarat președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

În filmulețul devenit viral pe internet Horia Constantinescu a tras-o la răspundere pe vânzătoare. Sute de internauți au reacționat imediat.

Citește și Reguli obligatorii pentru toți proprietarii de câini. Riscă sancțiuni drastice dacă încalcă legea

„Amendă maximă la ăștia, se mai plâng țăranii că nu le cumpără oamenii marfa, la ce preț o dați, să o mâncați voi… amendați până în măduva oaselor trebuie”, „În toate piețele e așa. Nu doar cu brânzeturile. Și la fructe sau la legume e la fel. Acești bișnițari cumpără de la market sau depozit și vând în piață”, „99% nu sunt producători. Nu am curajul să cumpăr brânză, nu scrie termen de expirare, nimic”, „De ce mai sunt lăsați sa o comercializeze? Dacă mint, de ce sunt lăsați în continuare să vândă ? Amendă și continuă ?”, „Felicitări! La cât mai multe acțiuni în piețele nostre!”, au scris oamenii în comentarii.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult