- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

15.000 de lei de la stat pentru această categorie de români. Care sunt condițiile și documentele necesare pentru a-i primi

27 Nov, 10:46 • Alexe Raluca
O categorie de români va primi de la stat vouchere în valoare de 15.000 de lei neimpozabil, în cadrul unui proiect demarat de Guvernul României pentru sprijinirea familiilor din România.
15.000 de lei de la stat pentru această categorie de români. Care sunt condițiile și documentele necesare pentru a-i primi

Ministerul Familiei a anunțat că oferă suma de 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare în cadrul programului pentru creşterea natalității în România la care Executivul a propus o completare la HG 1.103/2022.

Citește și: În atenția cetățenilor! Adrian Câciu a anunțat că valabilitatea voucherelor pentru energie au fost prelungite până în 2024!

15.000 de lei de la stat pentru acești români

Suma oferită de Guvernul României este destinată pentru familiile şi cuplurile aflate în dificultate în ceea ce privește fertilitatea, dar este valabil şi pentru femeile singure. În acest sens, legea a fost actualizată pentru a oferi o șansă de a deveni părinți şi cuplurilor formate dintr-un cetățean străin și unul român.

Dincolo de această propunere introdusă în vară, proiectul își dorește și dublarea numărului maxim de beneficiari ai programului. Practic, se alocă mai mulți bani inițiativei pentru 20.000 de beneficiari considerați eligibili. Suma se va acorda sub formă de vouchere pe suport de hârtie, însemnate în acelaşi timp, unul cu suma de 5.000 de lei aferent tratamentului medicamentos, şi unul în valoare de 10.000 de lei, utilizabil pentru procedurile medicale specifice.

Beneficiarii sunt cuplurile și femeile infertile cu vârsta cuprinsă între 20 și 45 ani cărora li s-a diagnosticat o afecțiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală. Afecțiunea trebuie constatată de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie, cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

O altă schimbare apărută anul acesta în legătură cu programul pentru creșterea natalității, de data asta, printr-un ordin, vizează introducerea posibilității de transmitere online a actelor necesare și printr-o platformă digitală dedicată, nu doar prin e-mail, așa cum era înainte, notează avocat.ro.

Pentru a se putea aplica, proiectul de Hotărâre de Guvern trebuie adoptat de către Executiv și publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Ajutor pentru încălzire! Condițiile sub care se oferă voucherele românilor!