- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision: „Imediat eşti acolo sus, în aer”

24 Apr, 13:24 • stefan.vlad
Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision, care a doborât deja recorduri în 2021, fiind prima care a făcut un zbor interurban. Funcţionează cu un motor BMW de 1,6 litri, dar co- fondatorul companiei, Anton Zajac, a declarat pentru Sky News că se lucrează la o versiune electrică.
Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision: Imediat eşti acolo sus, în aer

Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision.  Jarre, cunoscut pentru concertele sale spectaculoase cu lasere, a declarat că experienţa a fost „uimitoare”: „Într- o secundă vorbeşti cu şoferul, iar în următoarea, eşti acolo sus, în aer„.

Jean-Michel Jarre, pasagerul primului zbor cu maşina zburătoare KleinVision

Pentru a pilota AirCar, este necesară o licenţă de conducere, un permis de pilot şi un curs specializat de zbor de 2- 3 luni. Zajac speră ca maşina să fie disponibilă pe piaţă în aproximativ un an, după ce va primi aprobarea finală pentru zbor. „Facem legătura între şosea şi cer, oferind maşinilor libertatea pe care au simbolizat-o acum 50 de ani”, a adăugat el, pentru Skynews.ro.

AirCar nu este singurul vehicul zburător. În SUA, Modelul A al companiei Alef Aeronautics a primit deja aprobarea pentru zboruri de testare de la Administraţia Federală a Aviaţiei. Acesta a avut deja aproape 3.000 de precomenzi – şi, spre deosebire de AirCar, este electric.

Citește și: Ce salariu are un pilot de avion la Wizz Air, Lufthansa sau Ryanair. Cursurile de pregătire în domeniu pornesc de la suma de 8.300 de euro

Mașini zburătoare în China, din 2025

Startup-urile din această zonă şi tehnologiile aferente intră pe ultima sută de metri, înainte să fie dat startul oficial comercializării acestora. Analiștii sunt convinși că în doi ani, cel mult trei, legislaţia şi piaţa vor permite comercializarea aşa-ziselor maşini zburătoare, care vor deschide o nouă eră în transportul de persoane.