Vara, în special în zilele caniculare, mulți preferă mâncărurile ușoare, în special cele fără carne. Jurații emisiunii MasterChef au dezvăluit ce le place să mănânce în anotimpul care, și anul acesta, ne ”topește”.
Chiar dacă sunt experți în desăvârșirea a sute de preparate sofisticate, jurații show-ului culinar de la ProTV, se dovedesc, și ei, ”pământeni” atunci când vine vorba despre ce mănâncă în zilele toride.
Întrebat ce îi place să mănânce în verile caniculare, chef Sorin Bontea a dezvăluit că are o combinație favorită – pepene cu brânză -, pe care a încercat-o prima oară în Egipt, în perioada în care era bucătar pe vas de croazieră.
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/07/pepene-cu-branza-1024x682.jpg)
”Pepene cu brânză! Prima oară am mâncat pepene cu brânză în Egipt, când am lucrat pe vas de croazieră. Pepene cu feta, cu ulei de măsline și cu pita lor”, a spus Bontea, în emisiunea ”La Măruță”, potrivit click.
Aceeași preferință o are, se pare, colegul său de emisiune Florin Dumitrescu, mai notează sursa citată.
Al treilea jurat de la MasterChef, Cătălin Scărlătescu, este fan al citricelor, în timp ce Gina Pistol preferă brânza de capră cu roșii și ceapă, precum și porumbul copt, care îi aduce aminte de anii copilăriei.
Tot legat de verile caniculare, Sorin Bontea a mai dezvăluit că nu suportă căldura și se ferește să stea prea mult la soare. Asta spre deosebire de soția lui, căreia îi place să facă plajă și să se bronzeze.
”Fac urât la căldură. Mă bag la umbră, nu îmi place să mă bronzez. Nu știu de ce trebuie să stau la soare, să mă pârlesc și să mă dau cu iaurt. Nevasta stă la soare și eu sub umbrelă”, a mărturisit Bontea.