- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Metode ca să facem față caniculei. Care sunt cele mai potrivite alimente și băuturi în această perioadă

23 Jun, 19:03 • Cornel Ghimeșan
România urmează să se confrunte cu temperaturi record în perioada următoare. Vine canicula, iar oamenii vor să găsească tot felul de metode prin care pot face față acestor temperaturi greu de suportat.
Metode ca să facem față caniculei. Care sunt cele mai potrivite alimente și băuturi în această perioadă

Metode ca să facem față caniculei. E bine ca informațiile legate de alimentație pe timp de caniculă să le luați de la specialiști, nu din surse necredibile.

Metode ca să facem față caniculei. Așadar, Camelia Ciocîrlan, nutriționist dietetician, a spus care sunt alimentele de bază care te ajută să faci față unei astfel de perioade. Cele cu un conținut mare de apă sunt cele mai recomandate.

Citește și Canicula poate fi un pas rapid către moarte. Cum te poți proteja în vara anului 2024

Metode ca să facem față caniculei. Ce să mâncăm și să bem 

Pentru zilele călduroase de vară, salatele cu pui, pește, ouă sau brânzeturi sunt o variantă rapidă, nu necesită timp îndelungat în bucătărie.

„Persoanele care nu pot consuma legume și fructe crude, au ca variantă legumele la cuptor sau grill și compotul de fructe sau înghețata din piure de fructe, iar cei foarte grăbiți pot mânca un covrig cu un chefir rece sau un shake proteic cu câteva cuburi de gheață”, a spus Camelia Ciocîrlan pentru WallStreet.

Metode ca să facem față caniculei. Ce să mâncăm și să bem 

De asemenea, ea mai recomandă să evităm băuturile alcoolice în această perioadă fiindcă usucă foarte mult. De preferat ar fi să consumăm cât mai multă apă ca să ne hidratăm, nu sucuri sau alte băuturi care dau impresia că pot înlocui apa.

„Laptele poate fi o variantă de hidratare pentru persoanele foarte active sau pentru sportivi, dar nu au fost făcute destule studii care să confirme asta. Având în vedere că suntem sedentari și ar trebui să fim mai atenți la numărul de calorii din ceea ce consumăm, ideal ar fi să folosim apa ca sursă principală de hidratare și să nu uităm că și ceaiurile, supele, ciorbele, fructele sau legumele proaspete conțin apă”, a mai spus nutriționista.

Nutriționista a mai spus că nu este un aliment sau un produs care ne ajută să fim mai slabi sau mai sănătoși, ci e nevoie să avem un stil de viață sănătos cu totul. Camelia Ciocîrlan a mai spus că, deși nu suntem încă o nație de obezi, suntem foarte aproape de acest punct. Ea a precizat că săptămânal întâlnește în cabinetul ei cazuri de copii cu obezitate la vârste foarte fragede.

Citește și Meteo 24 iunie-27 iulie. Canicula topește România! ANM anunță temperaturi de groază

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult