Mihaela Bilic a descoperit apa cu arome, fără zahăr și fără calorii, care nu doar că încurajează un consum mai mare de lichide, dar oferă și un aport suplimentar de minerale, în special magneziu. Față de băuturile carbogazoase clasice sau sucurile îndulcite, aceste ape au avantajul de a nu adăuga calorii în dietă, fiind astfel potrivite atât pentru persoanele care urmează cure de slăbire.
Suplimentarea cu magneziu este un plus, mai ales că multe persoane se confruntă cu deficiențe. „Pentru cei ca mine, care nu pot bea apă chioară, să știți că există varianta asta, cu arome și fără calorii. Și foarte bine că are și magneziu, mai nou se pare că jumătate din populație globului are carență de magneziu.
Merită să tragem un semnal de alarmă pentru magneziu, un mineral indispensabil funcționării optime a organismului. Este implicat în peste 300 de mecanisme responsabile de metabolism și este esențial pentru activarea vitaminei D.
Fără magneziu sistemul nervos își pierde echilibrul, oasele și dinții își pierd rezistența și mușchii nu pot funcționa. Contracția musculară este dependentă de magneziu, iar activitatea inimii și presiunea arterială sunt influențate de nivelul lui în sînge”, a spus Mihaela Bilic pe Instagram.
Vezi această postare pe Instagram
Când vine vorba despre consumul de dulciuri, nu puțini au rețineri și chiar își impun restricții. ”Nu e bun pentru sănătate!”, sună argumentul auzit adesea. Cu toate astea, există un desert care, consumat cu măsură, poate fi numit ”sănătate curată”. Este vorba despre ciocolată – cel mai ”deștept” dulce, în opinia nutriționistului Mihaela Bilic.
”Deștept” înseamnă, în acest context, benefic pentru sănătate, iar asta datorită unui ingrediente-minune din ciocolată: cacao. Potrivit Mihaelei Bilic, boabele de cacao conțin compuși cu efecte favorabile dovedite asupra sănătății: aminoacizi ce susțin funcționarea optimă a creierului, minerale esențiale precum magneziu, fier și zinc, precum și vitamine cu rol antioxidant.
Astfel, ceea ce transformă ciocolata într-un desert cu proprietăți terapeutice este, de fapt, concentrația mare de cacao, nu zahărul. Așadar, consumată în cantități moderate, ciocolata cu un conținut ridicat de cacao este într-adevăr un dulce sănătos, care aduce și un plus de energie.