- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Nu doar locuinţele au preţuri prohibitive în Cluj. Produsul care costa doar 1 leu s-a scumpit de patru ori

02 Nov, 23:12 • Russo George
Unul dintre produsele preferate ale locuitorilor din Cluj, din oferta Auchan, banalul baton cu brânză, care în trecutul nu foarte îndepărtat costa doar un leu, a ajuns acum să fie vândut cu 4,2 lei, în ciuda ordonanţei guvernamentale care plafonează adaosul comercial la unele produse considerate de bază.
Nu doar locuinţele au preţuri prohibitive în Cluj. Produsul care costa doar 1 leu s-a scumpit de patru ori

Clujul este cunoscut ca unul dintre cele mai scumpe oraşe din România, dacă nu chiar cel mai scump, în primul rând datorită preţului proprietăţilor, care în ultimii ani efectiv a „explodat”, dar acum clujenii au început să se plângă şi de costul cumpărăturilor de bază.

Unul dintre produsele binecunoscute de la Auchan, batonul cu brânză, care acum câțiva ani costa sub un leu, mai precis 99 de bani, în 2016 – 2017, a ajuns să fie vândut cu un preţ de patru ori mai mare, potrivit Stiridecluj.

Produsul costa acum 4,2 lei bucata, adică cât o pâine. Mai demult acest produs era cumpărat de poftă de foarte multi clienți, care luau câteva pungi, dar acum a devenit o delicatesă.

De altfel, mulți clujeni au început să se plângă de faptul că produsele de la Auchan s-au scumpit foarte mult.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, în urma întâlnirii cu o delegație a Grupului Renault: „Vreau la Mioveni un Muzeu Dacia care să reflecte atașamentul puternic al românilor față de acest brand național”

Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență privind combaterea creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare, 14 alimente de bază au început să se ieftinească în supermarketuri și hypermarketuri. Deși, din august, adaosul comercial al procesatorilor și retailerilor este limitat la 20%, prețurile alimentelor diferă de la un magazin la altul, iar românii trebuie să scoată din buzunare în jur de 100 de lei pentru cumpărăturile de bază.

De altfel, aceasta este şi valoarea pe care, de curând, Marcel Ciolacu a declarat că a cheltuit-o pentru un coş de cumpărături cu produse de bază.

„Am fost la cumpărături și am luat ce aveam nevoie: salată, castraveți, ceapă și niște cartofi, mere, pateu Ardealul, salam Săsesc, ulei și zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie și o bere Ursus – produsă la Buzău… total 93.50 de lei. E drept, am uitat să iau roșii, dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce #cumpărațiromânește cu 100 de lei?”, a scris Ciolacu pe Facebook, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Citeşte şi: An bun pentru HoReCa. Peste 10 milioane de turişti s-au cazat în România până în luna septembrie