- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Prețuri servicii menajeră în București, în 2023. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru curățenia în locuință

29 Oct, 19:54 • Cornel Ghimeșan
Mulți români apelează la o menajeră pentru a-și menține casa curată sau când au nevoie să facă curățenie generală în locuință. Cei care își permit acest lucru, apelează la serviciile unei menajere lunar sau chiar săptămânal.
Prețuri servicii menajeră în București, în 2023. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru curățenia în locuință

În caz că vă întrebați cât costă serviciile unei menajere în Capitală, puteți afla prețurile aproximative în rândurile de mai jos.

Prețurile cerute de o menajeră în București depind de tipul de locuință în care stați, de câte camere aveți, adică practic de câte ore e nevoie să petreacă în casa voastră muncind.

Citește și Risipa alimentară atinge cote alarmante! Aproximativ 70% din deșeuri provin zilnic de la produsele alimentare

Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă ai nevoie de menajeră

La apartamentele de două camere, prețurile pornesc de la 200 de lei și ajung până la 250 de lei, iar timpul de lucru e de circa 2 – 3 ore. În cazul în care menajera vine săptămânal, adică de patru ori pe lună, costă 200 de lei pe vizită, iar mai rar 250 de lei.

Dacă stați într-un apartament de trei camere, prețurile cresc. Menajera e nevoie să petreacă 4-5 ore în locuință și se ajunge la 300-350 de lei. La cinci sau mai multe camere, timpul de lucru crește, așa că o menajeră cere cam 500 de lei pe vizită.

Fiecare proprietar stabilește încă de la început cu menajera ce servicii dorește să includă, dar și cât de des are nevoie de ele. O menajeră poate să spele hainele din casă, să le întindă, să le calce, schimbă așternuturi, dă cu aspiratorul în toate camerele, spală vasele, igienizează băile și toate suprafețele și spală geamurile.

De multe ori, înainte să bată palma cu proprietarul, menajera își exprimă preferințele pentru anumite produse de curățenie, iar proprietarul e cel care se ocupă de achiziția lor.

Citește și Ajutor de stat! Dacă îndeplinești aceste condiții, vei intra în posesia a 1.300 de lei!

Cât costă serviciile unei menajere în Germania

În Germania, salariul minim legal e de 12 euro pe ora lucrată, iar acesta se aplică în cazul tuturor angajaților de peste 18 ani. Chiar și persoanele care lucrează la curățenie în gospodăriile private ar trebui să primească 12 euro brut pe ora de muncă prestată. Angajatorii sunt obligați să treacă în scris condițiile de muncă și să se țină de programul de lucru.

De regulă, o menajeră în Germania are un salariu mediu de 32.400 de euro pe an. Pe lună, poate primi un salariu de 2700 de euro, adică echivalentul a 13.400 de lei.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult