- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ajutor de stat! Dacă îndeplinești aceste condiții, vei intra în posesia a 1.300 de lei!

27 Oct, 10:57 • Oprea Alina
Vești incredibile! Românii pot beneficia de 1.300 de lei și anul acesta! Pentru a putea beneficia de această sumă, tot ce trebuie să faci este să îndeplinești anumite condiții! Ajutorul este acordat în perioada 1 noiembrie 2023 - 31 martie 2024!
Ajutor de stat! Dacă îndeplinești aceste condiții, vei intra în posesia a 1.300 de lei!

O categorie anume de români va putea beneficia de acest ajutor de stat! Va fi acordat un sprijin financiar celor care dispun de venituri modeste pentru asigurarea încălzirii locuinței. Acest ajutor va fi acordat între 1 noiembrie 2023 și 31 martie 2024.

Cererile pentru acest spriji se depun până la data de 15 octombrie 2023, însă dacă persoana în cauză îndeplinește criteriile de eligibilitate pe parcursul iernii, poate depuhne cererile și după această dată.

Vezi și: Guvernul alocă o nouă formă de sprijin financiar. Condițiile în care pot fi obținuți banii până pe 31 martie 2024

Ajutor de stat acordat până la 31 martie 2024!

Conform Legii 226/2021 privind măsurile de protecție socială pentru consumatorii vulnerabili de energie, pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzire, indiferent de tipul de sistem de încălzire utilizat, este necesar să se depună o cerere însoțită de o declarație personală care detaliază componența familiei, veniturile acesteia și modul de încălzire folosit.

Ajutor stat pentru cei cu venituri modeste
Ajutor stat pentru cei cu venituri modeste

Cererile pot fi depuse individual sau prin intermediul asociațiilor de proprietari sau locatari la primăria localității în care se află locuința. Această cerere se depune, de obicei, până la data de 15 octombrie 2023 . Decziai privind acest ajutor este luată de primarul într-o dispoziție emisă o singură dată pentru întreaha perioadă de acordare a sprijinului și este comunicată beneficiarilor până la data de 15 noiembrie.

Ajutor valabil și în perioada rece!

Ceea ce este foarte importantd e menționat este faptul că persoana în cauză care depune cererea până la data de 20 a lunii, va beneficia de ajutr începând cu luna respectivă, însă dacă cererea este depusă după ziua de 20 a lunii, ajutorul va fi acordat începând cu luna următoare. Beneficiarii de ajutor social ai căror drepturi sunt stabilite începând cu acea lună primesc ajutorul începând cu luna depunerii cererii, indiferent de data acesteia.

Cetățenii trebuie să ia la cunoștință faptul că dacă cererea este depusă după data de 20 a lunii, sprijinul va începe să fie acordat în luna următoare, iar valoarea acestuia va fi redusă și nu va acoperi întreaga perioadă a sezonului rece, aduică perioada 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.

Ajutorul pentru încălzire în timpul sezonului rece poate fi solicitat de către familiile cu venituri nete lunare sub 1.386 de lei per membru sau de către persoanele singure cu venituri lunare de până la 2.053 de lei, potrivit bugetul.ro.

Mai multe tipuri de ajutoare!

Bineînțeles, sunt mai multe tipuri de ajutoare pentru încălzire, depinzând foarte mult de ce sistem folosește persoana în locuința sa, incluzând următoarele: Ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică în sistem centralizat;Ajutor pentru gaze naturale;Ajutor pentru energie electrică;Ajutor pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

Statul nu oferă ajutor doar pentru încălzirea locuinței, dar ei oferă și pentru cheltuielile pentru energie, acesta fiind acordat lunar pe tot parcursul anului și poate fi cumulat cu ajutorul pentru încălzire.

Vezi și: Vești bune pentru români. Simona Bucura Oprescu: „Se pot face intervenții de sprijin pentru diferite tipuri de comunități”