- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Rutele cele mai avantajoase pentru românii care vor să ajungă în Grecia cu mașina. De unde este bine să alimentezi

02 Jun, 15:35 • Cornel Ghimeșan
Există două rute folosite de românii care vor să meargă cu mașina în Grecia. prima este prin Bulgaria, iar cea de-a doua prin Serbia și Macedonia de Nord. Indiferent de variante aleasă, există anumite puncte cheie din care este bine să alimentezi cu carburant, ținând cont de prețurile practicate în statele respective.
Rutele cele mai avantajoase pentru românii care vor să ajungă în Grecia cu mașina. De unde este bine să alimentezi

Pentru românii care aleg să meargă în Grecia cu mașina este esențial să aibă informațiile legate de prețul carburantului.

În mod uzual, la un rezervor cu o capacitate de 50 de litri și un consum mediu de 7 litri la 100 de kilometri reiese că distanța parcursă cu un plin este de aproximativ 700 de kilometri. Înainte de plecare, este recomandat să fie verificate prețurile carburanșilor, pentru a ști de unde este bine să alimentezi.

Una dintre cele mai folosite rute din România spre Grecia este prin Bulgaria. Majoritatea românilor din sudul și estul țării o folosesc întrucât este cel mai scurt drum și Bulgaria are o rețea de autostrăzi destul de bine pusă la punct.

Citește și  A început sezonul nunților 2023. La ce tradiții renunță românii: „Oamenii au început să …

În România, prețurile luate ca reper sunt 1,32 euro litru pentru benzină și motorină.

Benzina se vinde în Bulgaria mai ieftin decât în România, prețul de 2,51 leva echivalent în euro fiind de 1,29 euro pe litru. În același timp, motorina se vinde în Bulgaria cu 2,42 leva pe litru, echivalentul a 1,24 euro.

Astfel, Bulgaria are prețuri mai mici decât România atât la benzină, cât și la motorină.

Citește și  S-a dat bătălia hypermarket-urilor! Cum a evoluat topul marilor retaileri alimentari în anul 2022

Majoritatea românilor din nordul și vestul țării care merg în vacanță în Grecia aleg ruta prin Serbia și Macedonia de Nord pentru că este mai scurtă decât varianta prin Bulgaria.

cele mai mici prețuri ale carburanților pe ruta România-Serbia-Macedonia de Nord-Grecia, indiferent dacă vorbim de benzină sau motorină, sunt în Macedonia de Nord.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult