- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Specialiştii britanici, aproape de a obţine „carnea viitorului”. Friptura vegetală ar fi aproape identică celei animale

07 Feb, 23:26 • Russo George
Din ce în ce mai mulţi oameni aleg dieta vegană, iar specialiştii fac eforturi pentru a perfecţiona produse inovative care să imite cât mai fidel produsele de provenienţă animală, cum ar fi brânzeturi, lactate şi chiar produse din carne.
Specialiştii britanici, aproape de a obţine carnea viitorului. Friptura vegetală ar fi aproape identică celei animale

Specialiştii britanici susţin că sunt aproape de a obţine o friptură vegetală care este aproape identică cu cea de provenienţă animală, nu doar în ceea ce priveşte gustul, dar şi ca textură şi miros. Fritura vegetală arată și se simte exact cum te-ai aștepta să arate o friptură din carne adevărată atunci când este crudă, însă, atunci când este gătită, se pare că dobândeşte o textură uşor mai crocantă, dar nu cât să deranjeze.

Dr. Che Connon, directorul executiv al laboratorului unde se lucrează la perfecţionarea cărnii vegetale spune că aceasta a depăşit aşteptările specialiştilor.

„Suntem absolut încântați de aspectul, gustul, aroma și textura cărnii noastre de porc cultivate, aceasta fiind prima dată când am degustat pe deplin produsul nostru. Aceasta ne-a depășit așteptările din toate punctele de vedere și suntem extrem de entuziasmați de progresul tehnologic pe care îl facem și de impactul pe care acesta l-ar putea avea asupra industriei noastre.”, a declarat Che Connon, potrivit Ladbible.

Vestea despre friptura „falsă” vine după ce Eric Schuzle, vicepreședintele departamentului de produse și reglementări de la UPSIDE Foods, a declarat că produsele pe bază animală crescute în laborator sunt în esență adevărate.

Citeşte şi: Exportul de grâu este mai mare decât în ultimii doi ani. Porumbul și rapița urcă în clasament. Marog și Algeria sunt principalele destinații

Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt în continuare crescute din celule animale reale, chiar dacă sunt „realizate fără a fi nevoie de creșterea și sacrificarea animalelor”.

Deși este un concept relativ nou, cercetările au arătat deja că această carne cultivată în laborator poate fi produsă relativ ieftin, iar acest lucru ar putea avea un impact extrem de pozitiv asupra mediului, având în vedere că industria zootehniei este atât de distructivă din punct de vedere istoric.

Prima carne crescută în laborator a fost produsă în urmă cu un deceniu de o echipă de la Universitatea din Maastricht și a implicat cercetări care au costat în final peste 245.991 de lire sterline (300.000 de dolari).

Însă, până în 2015, cercetătorii implicați în crearea ei au reușit să rafineze procesul până în punctul în care putea fi produsă pentru 9,31 lire sterline (11,36 dolari).

Citeşte şi: Fumatul, cauza principală a formelor de cancer. În România, peste 31% din populaţie fumează zilnic