Ștrudel cu mere, un desert adorat de români. Chef Josepf Hadad a reinterpretat această prăjitură cu ingrediente simple, care îți lasă gura apă.
Bucătarul spune că secretul stă în caramelizarea lentă a merelor și folosirea condimentelor naturale, care oferă desertului o savoare unică și un parfum inconfundabil.
Ingrediente:
Merele se curăță de coajă și se taie în cuburi, apoi se lasă 30–40 de minute într-un amestec de apă și suc de lămâie, pentru a preveni oxidarea.
Se scurg bine și se pun într-o tigaie cu unt la foc mediu. Se adaugă merișoare, ghimbir, piper, scorțișoară, zahăr și coajă rasă de citrice și se gătesc până când merele devin caramelizate (aproximativ 15 minute).
După ce s-au răcit puțin, se adaugă nucile și pudra de biscuiți, apoi se amestecă ușor.
Se întinde foaia de aluat, se adaugă umplutura și se rulează cu grijă. Se unge ștrudelul cu ou și se coace într-o tavă tapetată, în cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 25 de minute. După coacere, se lasă să se răcească și se presară zahăr pudră deasupra, potrivit chef-ului Joseph Hadad.