- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Totul despre Răzvan Raț, noul investitor de la „Imperiul Leilor”. Care e cea mai profitabilă afacere a lui: „Contează foarte mult cifrele”

18 Sep, 15:08 • Cornel Ghimeșan
Așteptarea a luat sfârșit. Mai e doar o zi până când începe sezonul 4 al emisiunii "Imperiul Leilor", marți, 19 septembrie, de la ora 21.30, pe PRO TV. Mulți fani ai emisiunii sunt nerăbdători să cunoască toți investitorii și concurenții.
Totul despre Răzvan Raț, noul investitor de la Imperiul Leilor. Care e cea mai profitabilă afacere a lui: Contează foarte mult cifrele

Răzvan Raț, unul dintre investitorii din sezonul 4 al emisiunii „Imperiul Leilor”, este fost căpitan al echipei naționale de fotbal a României, care a devenit om de afaceri. Într-un interviu acordat recent, a explicat ce l-a convins să investească în proiectele antreprenorilor din sezonul 4 „Imperiul Leilor”.

Citește și Vești noi pentru românii cu credite în LEI. BNR anunță ce se întâmplă pe 18 septembrie cu indicele ROBOR

Întrebat cum a ales afacerile în care a investit în sezonul 4 al emisiunii „Imperiul Leilor”, Răzvan Raț a declarat: „E vorba de intuiție și de a vede oportunitatea. Contează foarte mult cifrele, domeniul, partea de research, de trend. Sunt foarte multe lucruri la care te uiți când iei decizia de a investi. Nu sunt lucruri pe care le poți controla total. Din alt punct de vedere, investești în omul care vine în fața ta. Poți să simți că e omul potrivit, la locul potrivit, că are potențial și că este dedicat total”.

Din punctul său de vedere, în 2023-2024 cel mai profitabile i se par investițiile în domenii precum tehnologia sau imobiliarele.

„Tehnologia poate fi un domeniu profitabil, dar și riscant, în același timp. Cred că în România domeniul imobiliar va crește. După multe studii, metrul pătrat în România este destul de ieftin față de alte capitale ale Europei. Cred că turismul la noi este foarte slab dezvoltat. Cred că suferim mult din punctul de vedere al infrastructurii când vine vorba de turism. Există acest pericol să te raportezi la București. În același timp, cred că sunt locuri în România unde sunt oportunități în diferite domenii. N-aș putea da un singur domeniu. În România există oportunități de a crea business-uri profitabile”, a spus Răzvan Raț.

Răzvan Raț are un hotel în Slatina, județul Olt, numit Bowling Zytto. De asemenea, are și o academie de fotbal care-i poartă numele, care la început de an a încheiat parteneriat cu Rapid. Noul investitor de la „Imperiul Leilor” are afaceri și în Ucraina, la Donețk, unde a cumpărat mai multe imobile de patru milioane de euro. După ce a început războiul provocat de ruși, spunea că nu știe dacă-și va mai putea recupera vreodată bani dați pe respectivele imobile.

Citește și Locuri de muncă scoase la concurs în România, cu salariu de 20.000 de lei. Care sunt condițiile de angajare

Care e cea mai profitabilă afacere a lui Răzvan Raț

Cea mai specială afacere a sa e cea din tehnologie, care se numește dotLumen, iar cea mai profitabilă e cea de real estate. „Cea mai dragă afacere este cea din tehnologie, care se numește dotLumen, este vorba despre un device pentru nevăzători. Mi se pare un proiect extrem, extrem de interesant, este și un proiect social, în același timp. Având în vedere că sunt extrem de puțini câini antrenați pentru nevăzători, iar bastonul este singurul accesoriu de mobilitate cu ajutorul căruia se deplasează, acest device este extrem, extrem de interesant și va ajuta extrem de mult. Cred că era și este nevoie de un astfel de device, având în vedere că tehnologia avansează foarte repede. Cea mai profitabilă afacere a mea cred că este cea de real estate. Apoi o afacere profitabilă este partea de cryptomonede”, a mai spus el.

Întrebat ce sfaturi are pentru cei care au în plan să investească în cryptomonede, Raț a spus: „Să fie foarte precaut! Piața de crypto este foarte volatilă, nesigură, nu este ceva în care să sfătuiești pe cineva să investească. Este o investiție destul de riscantă. Se spune că în crypto trebuie să investești cât îți poți permite să pierzi”.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult