- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Un diamant roz, printre cele mai rare din lume, va fi scos la licitație. Ce sumă se cere pentru „Eternal Pink”

30 Mar, 12:51 • Toma Anca
Un diamant roz, printre cele mai rare din lume, va fi scos la licitație în luna iunie la New York, a anunţat casa Sotheby's, informează AFP. Până atunci, Eternal Pink, considerat unul dintre cele mai uimitoare diamante din lume, va face un turneu prin Hong Kong, China, Singapore, Geneva şi Dubai.
Un diamant roz, printre cele mai rare din lume, va fi scos la licitație. Ce sumă se cere pentru „Eternal Pink”

Un diamant roz va fi scos la licitație. Numit „Rozul Etern”, diamantul de 10,57 de carate a fost montat pe un inel din aur alb. A fost găsit în 2019, într-o mină din Botswana, iar în stare brută avea aproape 24 de carate. Licitația ar urma să fie organizată la începutul lunii iunie, la New York.

Un diamant roz va fi scos la licitație

Acest diamant este impecabil la nivel intern”, a declarat Alexander Eblen, specialist senior în pietre prețioase și bijuterii la casa Sotheby’s.

Sotheby’s și experții se așteaptă ca Eteral Pink să depășească 35 de milioane de dolari şi să doboare recordul de 57,7 milioane de dolari obținut de diamantul Williamson Pink Star, vândut in octombrie 2022. Acest diamant de 11,15 carate, tot roz, deține titlul de cel mai scump diamant per carat vândut vreodată (5,2 milioane de dolari per carat), cu o estimare de prevânzare de 1,9 milioane de dolari pe carat.

Prețul estimat pe carat al diamantului Eternal Pink este de 3,3 milioane de dolari, cel mai mare preț pe carat al oricărui diamant sau bijuterie înainte de vânzare.

Cu o culoare clasificată drept „Fancy Vivid Purplish Pink”, diamantul Eternal Pink se încadrează într-un subgrup rar alcătuit din mai puțin de 2% din toate diamantele existente.

Culoarea lui „este cea mai frumoasă și mai concentrată nuanță de roz în diamante pe care am văzut-o vreodată”, a declarat Quig Bruning, șeful departamentului de bijuterii de la Sotheby’s America, potrivit Agerpres.

Este dificil să nu-i exagerăm raritatea și frumusețea”, a declarat Wenhao Yu, președintele departamentului bijuterii și ceasuri de la Sotheby’s Asia.

Actualul record absolut de preţ care a fost plătit vreodată la o licitaţie pentru un diamant roz a fost stabilit la Hong Kong în 2017 şi este de 71,2 milioane de dolari. Diamantul roz Williamson a fost şi el vândut tot la Hong Kong, în 2022, cu suma de 57,7 milioane de dolari.

Citește și: Un diamant roz s-a vândut cu aproape 60 de milioane de dolari, de peste două ori prețul așteptat

Un zgârie nori împodobit cu diamante, în Dubai

Dezvoltatorii din Dubai își doresc să impresioneze cu orice chip! De această dată au anunțat inaugurarea șantierului pentru cel mai majestuos zgârie-nori care va avea o „coroană” împodobită cu turle asemănătoare diamantelor.

Un dezvoltator din Emiratele Arabe Unite făcut echipă cu marca de bijuterii de lux şi ceasuri Jacob & Co, pentru a ridica un „monument” al emiratului Dubai

Clădirea, numită Burj Binghatti Jacob & Co Residences, este o colaborare între compania de dezvoltare imobiliară din Emirate Bingghatti și ceasornicarul Jacob & Co. Într-o declarație comună, aceștia afirmă că scopul noii clădiri opulente din Dubai este acela „de a stabili un record ca una dintre cele mai înalte construcții rezidențiale din lume’.

Destinat să devină cel mai înalt turn rezidenţial din lume, Burj Bingghatti Jacob & Co Residences aduce un omagiu creatorului său de ceasuri şi bijuterii.

Construcţia se va ridica deasupra peisajului urban, hiperturnul ultra-luxos formează o siluetă zveltă, acoperită de o coroană elegantă de cristal, care emulează renumitele pietre preţioase fin sculptate ale lui Jacob & Co.

Pe 15 noiembrie, şantierul a fost inaugurat de directorul general al dezvoltatorului Binghatti, Muhammad Binghatti, şi de preşedintele Jacob & Co, Jacob Arabo, marcând startul lucrărilor.

Cu peste 100 de etaje, Burj Binghatti va depăşi Turnul Central Park din New York, în prezent cel mai înalt turn rezidenţial din lume, cu 472 de metri.