- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

3 metode eficiente pentru a face bani pe internet, în 2023

25 Mar, 18:58 • Stefan Simion
Programul clasic 09:00-17:00 nu mai „coafează" tinerii din România. Aceștia își doresc mai multă libertate și chiar independență, iar „era internetului" le oferă din ce în ce mai multe variante pentru a-și atinge obiectivele profesionale. 
3 metode eficiente pentru a face bani pe internet, în 2023

Banii se fac mai ușor ca oricând pe internet, de cei care-și doresc să facă asta în mod independent. Iată câteva soluții pentru 2023, pentru cei care s-au săturat să fie angajați.

Cum să faci bani din crypto

Marketing afiliat – o activitate care s-a dezvoltat puternic în ultimii ani în special în timpul crizei COVID, ce aduce câștig atât vânzătorului de produse/servicii, clientului, cât și intermediarului (marketerul), cel care facilitează vânzarea. Practic, cei care pun în legătură vânzătorii și cumpărătorii obțin un comision din vânzare. Veniturile lunare ale specialiștilor în marketing depind în funcție de numărul și valoarea produselor sau serviciilor vândute. Unele venituri sunt recurente, dacă marketerii reușesc să vândă abonamente – de exemplu, la un serviciu de streaming, precum Netflix.

Dropshipping – o altă variantă de generare a unor venituri consistente este reprezentată de magazinele online pentru care proprietarii nu dețin produsele. Practic, proprietarul magazinului respectiv este doar un intermediar, iar produsele sunt livrate direct de furnizori. Intermediarul este, de fapt, un marketer. Se ocupă de branding și de promovare, fără a avea pe cap povara stocurilor. Pentru că în e-commerce concurența este foarte mare, specialiștii în dropshipping recomandă o promovare cât mai originală în social media, respectiv magazine foarte nișate.

Tradingul – din ce în ce mai mulți dintre români aleg să facă investiții în piața bursieră și mai nou, în crypto. Cunoscătorii sunt conștienți de faptul că volatilitatea nu reprezintă o tragedie, ci mai degrabă o oportunitate – Bitcoin a crescut cu 70% în 2023. Unii aleg să fie investitori pasivi, alții traderi de zi cu zi, ceea ce aseamănă cu un job full-time. Indiferent de timpul pe care ești dispus pentru investiții prin intermediul platformelor dedicate, înainte de toate, investește în educație: ia-ți un curs și exersează într-un cont cu bani virtuali. Pierderile financiare reale pot fi uneori dureroase, mai ales în rândul celor aflați la început de drum.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult