- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Adevărul despre veniturile românilor. Suntem pe ultimul loc pe ultimul loc la economii în Europa

18 Jan, 22:23 • Cornel Ghimeșan
Românii sunt printre cetîţenii din UE care pun cei mai puţini bani deoparte, fiind loviţi atât de criza financiară cu care se confruntă întreaga lume, cât şi de salariile foarte mici în raport cu cele din ţările mai dezvoltate.
Adevărul despre veniturile românilor. Suntem pe ultimul loc pe ultimul loc la economii în Europa

Adevărul despre veniturile românilor. Potrivit unui studiu realizat de o cunoscută aplicaţie financiară, la nivel european, românii rămân printre cei care pun cei mai puţini bani deoparte. Totuşi, trebuie ţinut cont că avem printre cele mai mici salarii din Uniunea Europeană şi, astfel, şi cele mai mici posibilităţi de economisire.

Citeşte şi: Adrian Câciu le promite românilor că vor avea salarii mai mari! „. Sunt în intențiile noului program de guvernare”

Conform studiului, doar 13% dintre români iau în calcul să ţină banii la saltea în 2023. Un procent mai mare chiar şi decât cel al britanicilor, care au însă posibilităţi financiare mult peste cele ale noastre (doar 11% din cetăţenii MArii Britanii se gândesc să îşi pună ceva deoparte), în timp ce nemţii, cu un procent de 26%, sunt cei mai decişi să facă economii, anunţă Observator.

Citeşte şi: Rezoluțiile pentru 2023 ale angajaților români: venituri mai mari, program mai scurt

Studiul mai dezvăluie că femeile preferă economiile în cash mai mult decât bărbaţii, iar pe criteriul vârstei procentul creşte de la 15,6% reprezenzându-i pe cei între 18 şi 24 de ani la aproape 20% pentru cei de peste 45 de ani. În România, diferenţa dintre cele două genuri în această privinţă este şi mai mare, 16% la femei faţă de 10% la bărbaţi, dar în ceea ce priveşte vârsta, tinerii se gândesc să îşi puna bani deoparte într-o proporţie mai mare  decât cei de peste 55 de ani.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult