- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Anunț de ultimă oră privind eliminarea pensiilor speciale! Banca Mondială, ministrul Muncii și Nicolae Ciucă pregătesc marea reformă

13 Feb, 18:37 • Cornel Ghimeșan
Guvernul aşteaptă raportul Băncii Mondiale cu privire la proiectul de lege referitor la pensiile speciale care se află acum în dezbatere în Parlament, a anunțat purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.
Anunț de ultimă oră privind eliminarea pensiilor speciale! Banca Mondială, ministrul Muncii și Nicolae Ciucă pregătesc marea reformă

Anunț de ultimă oră privind eliminarea pensiilor speciale! Social-democratul Radu Oprea a transmis că luni și marți vor avea loc mai multe discuții pe acest subiect la Banca Mondială, dar și la Ministerul Muncii și Guvern, potrivit Agerpres.

Citește și Ministrul Muncii anunță că veniturile românilor nu vor scădea. „Veniturile din România sunt încă foarte mici şi avem nevoie de creşteri”

Anunț de ultimă oră privind eliminarea pensiilor speciale!

„Este în cererea de plată numărul 3 (legea privind pensiile speciale). Astăzi şi mâine, din câte ne-a informat ministrul Muncii, Marius Budăi, va avea loc o discuţie cu Banca Mondială atât la Ministerul Muncii, cât şi la Guvern. Va fi o discuţie şi cu premierul referitoare probabil la forma finală a raportului pe care Banca Mondială trebuie să îl prezinte. În măsura în care vom avea informații despre acest raport final vom şti să spunem exact şi termenele care urmează”,

a transmis Radu Oprea, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD a transmis că proiectul de lege privind pensiile speciale a fost elaborat de Guvern pe baza unui raport preliminar al Băncii Mondiale.

„Proiectul este deja în proces de dezbatere parlamentară, sunt comisii care şi-au exprimat avizul, sunt alte comisii care au cerut amânarea dezbaterii acestui proiect. Cred că de Senat trebuie să treacă la jumătatea lui martie. Avem timp să dezbatem în continuare şi eu cred că raportul final pe care îl va prezenta Banca Mondială va fi edificator pentru paşii care urmează a fi făcuţi, pentru că este măsură în PNRR”, a mai spus Radu Oprea.

Social-democratul a subliniat faptul că în aceste momente de acest proiect nu este responsabil doar Ministerul Muncii, ci sunt implicate şi ministerele Justiţiei, de Interne şi Apărării Naţionale.

Ce se întâmplă cu Legea Pensiilor

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că așteaptă informări din partea Guvernului cu privire la rapoartele Băncii Mondiale privind legea pensiilor speciale. Acesta a mai menționat faptul că ar fi cazul ca legea să treacă, până la sfârșitul acestei sesiuni, prin Parlament.

Ciolacu spune că au tot venit rapoarte legate de acest proiect legislativ al pensiilor speciale și că se mai așteaptă un raport. Totul după ce s-au purtat discuții intense cu Comisia Europeană, scrie agerpres.ro.

„A trecut un proiect legislativ prin Guvern, acum este la Parlament, dar a mai venit un raport şi urmează să mai vină un raport de la Banca Mondială, după ce au avut nişte discuţii la Comisia Europeană. Cred că cel mai corect în acest moment este să vedem aceste rapoarte, dacă trebuie făcute modificări la legea deja trecută din partea Guvernului.

Aştept din partea Guvernului să mi se facă o informare, ca şi preşedinte al Camerei, după ce aceste rapoarte vin la Guvern. Eu nu vreau să răspund la nicio speculaţie, eu aştept raportul venit din partea Guvernului, pentru că Guvernul şi-a asumat acest proiect de lege şi normal este să-mi transmită toate informaţia pe care o au de la Banca Mondială”, a spus președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Citește și Lovitură de stat în Republica Moldova. Planurile diabolice ale Rusiei. Analistul militar Radu Tudor avertizează riscuri pentru România

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult