- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Asigurările RCA de la Euroins expiră săptămâna viitoare. 800.000 de șoferi trebuie să-și încheie noi polițe

30 Nov, 15:33 • Cornel Ghimeșan
Mare atenție, șoferi cu asigurare RCA la Eurocoins. Perioada de grație pentru polițele companiei intrate în faliment expiră săptămâna următoare. Sunt 800.000 de polițe, iar ultima zi în care mai sunt valabile este 7 decembrie.
Asigurările RCA de la Euroins expiră săptămâna viitoare. 800.000 de șoferi trebuie să-și încheie noi polițe

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a transmis faptul că polițele de asigurare încheiate de Societatea Euroins Asigurare Reasigurare SA încetează de drept în 7 decembrie. Există și excepții, contractele de asigurare încadrate în clasa de asigurări 15, care vor înceta în 5 februarie 2024.

După 7 decembrie 2023, care e ultima zi de valabilitate a polițelor, creditorii pot să facă o cerere de plată de restituire primă la FGA ca să solicite restituirea diferenței de primă pentru perioada care a rămas neacoperită.

Citește și Garda de Mediu dă buzna printre crescătorii de porci! Amenda uriașă pe care a primit-o un fermier din Arad

Cererile de plată de restituire primă-Anexa 9, pot fi trimise online, pe portalul https://portal.fgaromania.ro.

Euroins era o companie ce domina piața asigurărilor, în martie deținea 27% din piața RCA, iar atunci când a intrat în procedura de faliment avea peste două milioane de polițe active.

Eurohold Bulgaria AD și Euroins Insurance Group AD (EIG) au transmis că au informat oficial Guvernul României, încă din luna octombrie, cu privire la intenția solicitării unui arbitraj intermațional în vederea protejării investiției frupului în România. Măsura a fost luată după decizia ASF din martie de a retrage licența Euroins România.

„Eurohold Bulgaria AD şi Euroins Insurance Group AD (EIG) au informat oficial Guvernul României cu privire la intenţia de a solicita un arbitraj internaţional pentru a proteja investiţia grupului în România, exceptând cazul în care disputa actuală privind cazul Euroins România este soluţionată rapid, iar prejudiciile cauzate grupul sunt compensate corespunzător”, anunţă grupul.

„Dacă nu ajungem la o înţelegere acceptabilă într-o perioadă rezonabilă de timp, ne vom proteja investiţia printr-un arbitraj internaţional”, a explicat Todor Danailov, CEO al EIG.

Citește și Banca Centrală Europeană face anunțul momentului pentru toți românii care folosesc EURO! Se schimbă banii

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult