- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bani de la Guvern: când vor fi livrate tichetele pentru cei mai săraci dintre români. Premierul a făcut anunțul

11 Jan, 15:34 • Stefan Simion
Vin bani de la Guvern pentru români! Mai precis, este vorba despre tichete pentru plata facturilor la energie, în ce mai grea perioadă din ultimul deceniu, din punct de vedere socio-economic. 
Bani de la Guvern: când vor fi livrate tichetele pentru cei mai săraci dintre români. Premierul a făcut anunțul

Miercuri, premierul Nicolae Ciucă a anunțat aprobarea ordonanței de urgență (OUG) care va clarifica procedurile prin care persoanele vulnerabile vor beneficia de tichetele pentru plata facturilor la energie.

„Avem o ordonanţă de urgenţă foarte importantă, prin care MIPE vine şi clarifică, asigură procedurile şi mecanismele prin care toţi cetăţenii care au fost încadraţi în componenta de sprijin pentru termie să poată să beneficieze de aceşti bani.

Este vorba despre clarificarea modului în care se stabileşte locul unde vor fi asigurate aceste tichete, în localităţi care nu au reuşit încă să finalizeze nomenclatorul stradal, sunt situaţii în care mai multe familii locuiesc la aceeaşi adresă şi, desigur, sunt câteva elemente de clarificat din punct de vedere procedural între ministerele care au atribuţii în asigurarea acestor tichete şi alimentarea lor cu bani”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de guvern.

 

Care este calendarul pentru livrarea „tichetelor energetice”

 

Românii vor primi tichetele pentru plata facturilor la energie pe 1 februarie 2023. Acestea vor putea fi utilizate de la 20 februarie.

„Este important să menţionăm că procedura va începe la 1 februarie şi, deşi iniţial termenul era ca oamenii să poată să beneficieze de aceste tichete începând cu 1 martie, există, din verificările pe care le-a efectuat astăzi domnul ministru Boloş în teren, la instituţiile care se ocupă tehnic de aceste tichete şi procedurile pentru alimentare, posibilitatea ca începând cu 20 februarie să poată să folosească banii de pe tichetele respective, existând totodată şi nevoia unei adaptări, pentru că au fost solicitări din partea oamenilor să poată să plătească online.

Ca atare, va trebui să avem o soluţie tehnică astfel încât să se poată folosi şi varianta digitală a acestor bani, adică folosirea mijloacelor digitale pentru ca aceşti bani să poată fi folosiţi pentru plata termiei”, a mai transmis premierul Ciucă.

Sprijinul acordat pentru plata facturilor la energie este de 1.400 de lei. Acesta va fi virat în două tranșe, prima în februarie 2023, iar cea de-a doua în luna septembrie.

Cardurile de ajutoare pentru plata facturilor sau datoriilor la energie sunt tipărite și distribuite de Poșta Română.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult