Economie

Dezvoltatorul imobiliar Impact anunță profit de 4 ori mai mare la 9 luni

14 Nov, 02:02 • Redactia DailyBusiness
IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a încheiat primele 9 luni ale anului cu vânzări de 123 milioane lei, dintre care 112,1 milioane lei (23,6 miloane Euro) fiind din vânzările apartamentelor - acesta reprezentând cel mai bun rezultat din istoria companiei, în creștere cu 42% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Dezvoltatorul imobiliar Impact anunță profit de 4 ori mai mare la 9 luni

Pe baza acestor rezultate, profitul net aferent a crescut la 27,9 milioane lei, cu 273% față de aceeași perioadă a anului trecut, când a înregistrat profit net de 7,5 milioane lei.

Cea mai mare parte a veniturilor a fost generată de vânzările din cartierul GREENFIELD, unde în perioada ianuarie-septembrie au fost încheiate 429 contracte și precontracte.

În topul preferințelor s-au situat apartamentele cu 2 camere (50%), urmate de cele cu 3 camere (36%) și apoi de cele cu 4 camere (14%).

„Rezultatele financiare excepționale obținute în primele 9 luni venite chiar pe fondul unei piețe reținute din cauza introducerii în luna mai a legii dării în plată și din cauza finalizării fondurilor pentru programul Prima Casă, reconfirmă calitatea proiectului GREENFIELD, care devine astfel un bestseller pe piața cartierelor rezidențiale din capitală. Prioritățile managementului în perioada următoare se vor îndrepta atât către finalizarea lucrărilor pentru cele 39 de blocuri noi din Greenfield cât și către demararea de noi proiecte în București Ghencea și Barbu Văcărescu, unde compania deține aproape 30 ha destinate dezvoltării rezidențiale. În plus, urmărim continuu tendințele și evoluția pieței, astfel încât să putem oferi produse rezidențiale atractive, asigurând recunoașterea IMPACT drept lider al pieței rezidențiale locale” a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO IMPACT.

IMPACT deține în prezent aproximativ 890.000 mp teren destinat în principal dezvoltării de noi proiecte în București, care devine prioritatea de dezvoltare pe termen scurt și mediu.

Terenurile înregistrate din investiții imobiliare, dar și cele din mijloace fixe, au fost reevaluate la valoarea de piață la decembrie 2015.

Datoriile companiei au scăzut la trim. 3 cu 24% de la 106,83 milioane lei la 80,8 milioane lei. Gradul de îndatorare la luna Septembrie este în jurul valorii de 17%, ceea ce arată o capacitate crescută de a genera proiecte noi.