Economie

Fondul Proprietatea promoveaza piata de capital romaneasca unora dintre cei mai mari investitori

28 Oct, 11:48 • Redactia DailyBusiness
Franklin Templeton, administratorul Fondul Proprietatea organizeaza a opta editie a Zilelor Analistilor si Investitorilor in perioada 27 - 29 octombrie 2015, in Bucuresti.
Fondul Proprietatea promoveaza piata de capital romaneasca unora dintre cei mai mari investitori

Evenimentul este cel mai important de acest gen organizat in Romania, participarea si interesul investitorilor crescand semnificativ in ultimii patru ani.

La evenimentul din acest an vor participa peste 120 de analisti si investitori internationali, reprezentand unele dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume, avand active in administrare cu o valoare totala de peste 1.500 miliarde dolari, din tari precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Ungaria, Estonia, Danemarca, Bulgaria, China, Croatia, Slovenia si Rusia. 

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: „Suntem incantati sa vedem un interes atat de mare din partea investitorilor institutionali straini pentru Romania, prin comparatie cu acum cinci ani, cand am preluat administrarea Fondului Proprietatea. Prezenta unui numar atat de mare de investitori institutionali este o dovada a faptului ca Fondul Proprietatea si alte companii din Romania reprezinta o oportunitate atractiva pentru investitori. Mai mult, Zilele Analistilor si Investitorilor organizate de noi reprezinta o ocazie pentru guvern si pentru autoritatile din piata de capital de a interactiona cu investitorii si de a afla punctul lor de vedere cu privire la lansarile de IPO-uri si SPO-uri, imbunatatirea implementarii standardelor de guvernanta corporativa in companiile de stat si accelerarea dezvoltarii pietei locale de capital.”