- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Concedieri masive la IBM! 3.900 de angajați vor fi dați afară

26 Jan, 18:38 • Gorgorin iulia
IBM a anunțat miercuri, 25 ianuarie 2023, că va concedia 3.900 de angajați. Conducerea corporația americană producătoare de tehnologie avansată a precizat că această măsură a fost luată pe fondul unor rezultate financiare dezamăgitoare, dar are legătură și cu regândire a unei strategii pe termen scurt.
Concedieri masive la IBM! 3.900 de angajați vor fi dați afară

IBM a anunțat că va concedia 3.900 de angajați și că a ratat ținta anuală de lichidități.

Această decizie are legătură cu regândire a strategiei pe termen scurt, care implică vânzarea unei părți din active, dar și pe fondul unor rezultate financiare dezamăgitoare, relatează agenția de presă Reuters.

Citiți și: Concedieri masive şi la Spotify, s-a anunţat reducerea cu 6% a personalului

James Kavanaugh, directorul financiar de la IBM, a explicat că firma este în continuare „angajată în cercetare și dezvoltare în relația cu clienții”.

IBM anunță că reorganizarea va costa aproximativ 300 milioane dolari

IBM
IBM

Primele informații oferite de IBM arată că aceste concedieri vor viza angajații unor subsidiare: Kyndryl și Watson Helath și ar urma să genereze costuri de aproximativ 300 de milioane de dolari în perioada ianuarie – martie 2023.

Această decizie este motivată de scăderea cu 2% pe piețele de tranzacționare extinse a acțiunilor companie, dar și a scăderii fluxului de numerar al acestei companii.

Analiștii au spus că în spatele scăderii s-au aflat știrile despre reducerile de locuri de muncă și ratarea fluxului de numerar liber.

„Se pare că piața este dezamăgită de proporțiile reducerilor de personal anunțate, care au reprezentat doar 1,5% din forța sa de muncă. Investitorii au sperat la măsuri mai dure de reducere a costurilor”, a declarat Jesse Cohen, analist senior la Investing.com.

De la Big Tech la unele dintre cele mai mari instituții financiare de pe Wall Street, companiile americane au avut câștiguri diminuate  și au redus costurile pentru a face față mai bine crizei economice globale.

Fluxul de numerar al IBM pentru 2022 a fost de 9,3 miliarde de dolari, sub ținta sa de $10 miliarde de dolari, din cauza nevoilor de capital de lucru mai mari decât se aștepta.

Veniturile totale au rămas stabile la 16,69 miliarde de dolari americani în perioada menționată, comparativ cu estimările analiștilor economici de doar 16,40 miliarde de dolari americani, potrivit Refinitiv.

Pentru 2022, IBM a înregistrat o creștere a veniturilor sale de 5,5%, cea mai mare din ultimul deceniu.

În luna iunie a anului trecut, International Business Machines Corp (IBM) a anunțat că și-a încetat activitatea în Rusia şi a început să îi concedieze pe angajaţii din ţară, asta după ce după ce țara condusă de Putin a invadat Ucraina în februarie.

”Pe măsură ce consecinţele războiului continuă să crească şi incertitudinea cu privire la ramificaţiile sale pe termen lung devine mai mare, am luat acum decizia de a efectua o lichidare ordonată a afacerilor IBM în Rusia”, le-a transmis angajaților, directorul general, Arvind Krishna.

Citiți și: Val de concedieri la Vodafone. Compania dă afară sute de angajați pentru a reduce costurile