- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Corina Crețu, îngrijorată cu privire la gradul de absorbție al fondurilor din PNRR: Am cheltuit 3,3% din banii intrați deja în cont și 0,8% din suma totală

03 Jul, 16:30 • Andrei Alina
Fostul comisar european și actual europarlamentar Corina Crețu spune că banii încasați din PNRR nu au fost băgați în circuitul de plăți publice, ci sunt ținuți în valută, în rezerva BNR.
Corina Crețu, îngrijorată cu privire la gradul de absorbție al fondurilor din PNRR: Am cheltuit 3,3% din banii intrați deja în cont și 0,8% din suma totală

Europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european din partea României, s-a arătat îngrijorată cu privire la gradul de absorbție al fondurilor din PNRR.

”Mi-am exprimat încă o dată îngrijorarea cu privire la gradul de absorbție al fondurilor din PNRR, pentru că pe hârtie suntem cam la media europeană, dar în ceea ce privește plățile, suntem la coadă. S-au făcut plăți de 210 milioane de euro, din cele 6,35 de miliarde, care au intrat în bugetul ministerului Finanțelor.

Practic, am cheltuit 3,3% din banii intrați deja în cont și 0,8% din suma totală, amintind că banii mai pot fi folosiți doar până în decembrie 2026”, a scris Corina Crețu, pe Facebook.

Citește și: România este restantă la PNRR. Lista jaloanelor pe care statul român nu le îndeplinește pentru cererile de plată numărul 3 și 4

De pe altă parte, europarlamentarul român spune că ”Ministerul de Finanțe a ales să țină banii la Banca Națională Română, să îi folosească doar pentru plata contractelor din PNRR și nu i-a băgat în circuitul de plăți publice, așa cum au făcut alte state”.

”Sunt foarte mulți bani împrumutați în timp ce avem bani care nu se cheltuie. Guvernul trebuie să înțeleagă că aceste oportunități sunt unice”, a avertizat Corina Crețu.

Citește și: Comisia Europeană, decizie fără precedent. România pierde 53,36 milioane euro din PNRR! Care sunt motivele