- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

De la România educată, la România curată! ANAF vinde 40 de tone de săpun confiscat

29 May, 22:22 • Dobran Viorel
Spălarea de bani este o infracţiune la modă în România, dar ANAF trimite un mesaj puternic celor interesaţi de acest aspect. Filiala din Galaţi a confiscat şi scoate la vânzare nu mai puţin de 40 de tone de săpun.
De la România educată, la România curată! ANAF vinde 40 de tone de săpun confiscat

ANAF scoate la licitaţie multe produse confiscate, de la şosete şi chibrituri, la maşini, case şi chiar avioane. La Galaţi, Fiscul scoate la vânzare cantităţi industriale de săpun.  Serviciul Executări Silite din oraș a scos la vânzare o cantitate impresionantă de materiale perisabile.

Serviciul Executări Silite din Galați a scos la vânzare prin licitație 41 de tone de săpun vrac, în baza unei ordonanțe emise în anul 2021 de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Decizie oficială. ANAF nu va mai lua bani în plus, în cazul popririlor, de la românii care au mai multe conturi bancare. O nouă măsură se aplică de la 1 octombrie

ANAF vinde săpun

Cele 41 de tone de săpunuri vrac au fost catalogate drept „bunuri perisabile sau supuse degradării”, iar prima licitație este programată să aibă loc pe 8 iunie 2023, la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice Galați din strada Brăilei nr. 33.

Conform descrierii de pe site-ul ANAF, este vorba despre „41.000 kilograme solid vrac, 6 sortimente, respectiv: JEBEILI, SAFWAN JUBILI, MUHAMMAD BASHIR JUBAILI, SOUHBY ZANABELLY, KDEIMATI, având culoarea verde-oliv cu crustă brun-auriu, neparfumat, miros specific de ulei de măsline, fiecare sortiment având caracteristici diferite conform buletinelor de analiză microbiologică și fizico-chimică emise la 28.05.2021 nr. 35T,25E; 37T,24E; 33T,23E; 34T22E; 36T,21E; 38T,20E.”

Pentru a participa la inedita licitație, doritorii sunt așteptați la registratura DGRFP Galați din str. Portului nr. 163 pentru depunerea actelor. Săpunurile scoase la vânzare se află depozitate în Portul Constanța. Prețul de pornire al licitație este de 1,561 milioane lei, fără TVA.

ANAF vinde şi avionul lui Ovidiu Tender

ANAF vinde avionul lui Tender
ANAF vinde avionul lui Tender

ANAF scoate din nou la licitație o aeronavă de pasageri care au aparținut companiei Tender SA, controlată de omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender. „Serviciul executări silite cazuri speciale București organizează în data de 20.06.2023, ora 14:00, la sediul din București, str. Lucrețiu Pătrășcanu nr. 10, corp B, cam. 202, licitația pentru valorificarea următorului bun mobil: – aeronava McDonnel Douglas, tip DC9-82 (MD 82), nr. fabricație 49119, nr. înmatriculare. YR-OTN, preț de pornire 374.587 lei (exclusiv TVA).”, anunță Agenția Națională de Administrare Fscală (ANAF), potrivit Adevarul.

ULTIMĂ ORĂ! Lucian Heiuș, președintele ANAF, și-a dat demisia!

Avionul, model McDonnel Douglas, aparține, potrivit datelor ANAF, companiei Tender SA. În urmă cu circa 15 ani, omul de afaceri Ovidiu Tender anunța achiziția companiei aeriene Jetran Air, cu opt avioane, dintre care șase modele McDonnel Douglas.

Ofertele pot fi depuse până la 19 iunie, iar cumpărătorul va suporta costurile de manevră, precum și alte costuri de depozitare și preluare a bunurilor. Familia de avioane McDonnel Douglas 80 (MD-80) a fost lansată în 1979, iar cele cinci modele disponibile puteau transporta între 155 și 175 de pasageri.