Știri interne

E.ON a construit o centrală fotovoltaică de aproape 1,6 milioane de euro

09 Jan, 17:00 • Gorgorin iulia
E.ON Energie România şi Transparent Design au construit o centrală fotovoltaică de 1,1 MW. Investiţia este de aproape 1,6 milioane de euro și asigură aproximativ 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov.
E.ON a construit o centrală fotovoltaică de aproape 1,6 milioane de euro

O centrală fotovoltaică în valoare de aproape 1,6 milioane de euro a fost construită în localitatea Popești Leordeni din județul Ilfov. Construcția a fost realizată de E.ON Energie România şi Transparent Design, cel mai mare procesator de sticlă plană din România, potrivit zf.ro

Citiți și: Presați de criza energetică românii fac coadă la panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Iată paărerea specialiștilor despre această investiție

Centrala acoperă 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popeşti Leordeni

centrală fotovoltaică
centrală fotovoltaică

„E.ON Energie România şi Transparent Design, cel mai mare procesator de sticlă plană din România, au finalizat recent construcţia unei centrale fotovoltaice de aproape 1,6 milioane de euro, investiţie care asigură circa 25% din energia necesară fabricii din localitatea Popeşti Leordeni, judeţul Ilfov. Proiectul a presupus livrarea la cheie, de către E.ON, a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri care au fost instalate pe acoperişul halei de producţie, al depozitelor şi pe sol”, a anunţat compania.

Mai exact, proiectul a presupus livrarea la cheie de către E.ON a unui sistem fotovoltaic format din 2.784 de panouri care au fost instalate pe acoperişul halei de producţie, al depozitelor şi pe sol. Cu o putere nominală instalată de 1.286 kWp, centrala va asigura, anual, circa 1.460 MWh de energie electrică regenerabilă pentru Transparent Design şi o reducere a emisiilor de COcu circa 367 de tone în fiecare an.

„E.ON construieşte parteneriate pe termen lung pentru a sprijini clienţii B2B în drumul lor spre independenţă energetică şi sustenabilitate. Mergem mai departe alături de Transparent Design în acest an prin dezvoltarea proiectului cu încă 230 kWp, ceea ce le va asigura în final 30% din energia necesară”, a declarat Claudia Griech, director general E.ON Energie România.

Extinderea proiectului cu încă 230 kW, în acest an, implică instalarea a încă 624 de panouri fotovoltaice cu o putere de circa 284 kWp, printr-o nouă investiţie de 255.000 de euro. Contribuţia la protejarea mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 va ajunge astfel la aproximativ 405 tone pe an.

„Suntem un consumator mare de energie datorită tehnologiei folosite la securizarea sticlei, iar creşterea preţului la energie are un impact major asupra costurilor noastre de producție. Parteneriatul cu E.ON a reprezentat o măsură cheie şi firească în gestionarea afacerii noastre. Energia verde este un factor important ce va genera avantaje concurenţiale în timp pentru compania noastră”, a declarat Alina Nechifor, director general Transparent Design.

Citiți și: E.ON explică milioanelor de români la ce trebuie să fie atenţi când achită facturile la energie