- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Bani mai mulți pentru o categorie de elevi. Premierul Ciucă a făcut anunțul

14 Sep, 10:20 • Bumbeneci Diana
Bani mai mulți pentru o categorie de elevi. Premierul Ciucă a făcut anunțul

Bani mai mulți pentru elevii care studiază și obțin premii! Aceasta este vestea zilei, dată de prim-ministrul Nicolae Ciucă. Guvernul va aproba creșterea sumelor alocate elevilor care au obținut premii la concursurile internaționale.

Bani mai mulți pentru elevii premiați la nivel internațional

Vom adopta decizii legate de ceea ce înseamnă creșterea sumelor pe care Guvernul le alocă pentru recompensarea performanței, recunoașterea și recompensarea performanței, în acest sens reușind să ajungem la un cuantum de până la 20.000 de lei pentru premiile internaționale obținute de către elevii români care participă la aceste concursuri”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul ședinței de Guvern.

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a oferit mai multe detalii și despre transportul școlar al elevilor din mediul rural. El a făcut declarații mai ales despre elevii proveniți din familii cu probleme financiare.

Bani mai mulți pentru o categorie de elevi. Premierul Ciucă a făcut anunțul
Bani mai mulți pentru o categorie de elevi. Premierul Ciucă a făcut anunțul

Citește și: Salariile românilor vor putea fi majorate. Când vor primi românii mai mulți bani

La nivelul Guvernului și în discuțiile avute în particular cu domnul ministru am solicitat ca prin măsurile pe care le luăm să asigurăm fiecărui elev, fiecărui copil din țara noastră dreptul la educație și să facilităm, prin măsurile pe care le luăm la nivel central, împreună cu autoritățile locale – subiect pe care l-am discutat și în întâlnirile pe care le-am avut cu mediul asociativ al autorităților locale – să facem în așa fel încât să ne coordonăm efortul pentru ca să asigurăm copiilor din România accesul și, desigur, dreptul la educație”, a mai declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Amintim că la nivel european, România este printre puținele țări care nu își valorează cu adevărat elevii care câștigă premii la concursuri internaționale sau olimpiade. Acest lucru ar trebui luat ca pe un semnal de alarmă, în condițiile în care acești elevi sunt din ce în ce  mai puțini, iar analfabetismul funcțional este la peste 40% dintre elevii care nu mai știu nici măcar să citească sau să descifreze corect o informație.

Te-ar mai putea interesa și: Ajutor financiar nou din partea Guvernului. Cine sunt românii care pot obține banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult