- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Salarii 2023. Un brutar poate încasa 800 de euro pe lună. Ce abilităţi poate să aibă un patiser pentru a prinde bonusuri

25 Jul, 20:34 • Dobran Viorel
Salarii 2023. Acest job este mai mult decât a prepara niște produse gustoase, ci mai degrabă este o combinație între arta potrivirii ingredientelor, a colaborării în echipă și a măsurării cantităților ideale, astfel că şi plata e pe măsură.
Salarii 2023. Un brutar poate încasa 800 de euro pe lună. Ce abilităţi poate să aibă un patiser pentru a prinde bonusuri

Salarii 2023. Produsele de patiserie proaspete şi pufoase, abia scoase din cuptor sunt un adevărat deliciu, de la tradiționala baghetă franțuzească, până la un croissant apetisant cu ciocolată, iar brutarii pricepuți care să le facă sunt la mare căutare. Într-o continuă expansiune, brutăriile, patiseriile și simigeriile au devenit din ce în ce mai populare și preferate în rândul consumatorilor.

Acest job este mai mult decât a prepara niște produse gustoase, ci mai degrabă este o combinație între arta potrivirii ingredientelor, a colaborării în echipă și a măsurării cantităților ideale.

Dacă te gândești că jobul de brutar ar putea fi cel potrivit pentru tine dar nu știi exact ce înseamnă această meserie, atunci ești în locul potrivit.

Salarii 2023. Câți bani câștigă judecătorii de la Curtea Constituțională a României

Brutarul este un profesionist bine pregătit în tot ceea ce ține de prepararea produselor de panificație, de la fursecuri și brioșe, până la pâine, foietaje și gogoși, care se servesc într-o brutărie, într-un restaurant, într-un supermarket sau care sunt furnizate către diverși alți distribuitori.

Rolul unui brutar este de a descoperi noi rețete sau de a le aplica pe cele învățate, a mixa cantitățile de ingrediente potrivite și a le coace la o temperatură optimă, pentru a obține diverse preparate, fie că este vorba de o pâine sau de un croissant cu ciocolată. Postul de brutar se bazează pe o atenție deosebită la detalii, bune abilități de organizare, scopul fiind să obțină produse de patiserie de o consistență potrivită și cu un gust pe măsură.

Însă, în general, principalele responsabilități și atribuții din fișa postului de brutar sunt:

  • Este responsabil de calitatea ingredientelor;
  • Pregătește echipamentele pentru procesul de coacere;
  • Alege, măsoară și cântărește ingredientele necesare;
  • Combină ingredientele măsurate folosind echipamente de bucătărie profesionale precum mixere sau blendere;
  • Frământă, rulează, taie și modelează aluatul;
  • Setează temperaturile cuptoarelor pentru coacerea aluatului;
  • Coace și prepară produsele de patiserie;
  • Monitorizează întregul proces de coacere;
  • Aplică glazură sau alte topping-uri pe produse, după caz;
  • Monitorizează inventarul și plasează comenzile pentru refacerea stocurilor;
  • Este responsabil de calitatea și integritatea produselor expuse în raion;
  • Urmărește termenele de valabilitate și respectă normele de depozitare;
  • Folosește echipamente de bucătărie industriale pentru a eficientiza procesul de producție;
  • Menține zona de lucru curată și dezinfectată, în concordanță cu normele sanitare.

Ana Vişian, marketing manager, BestJobs:

Oricine poate lucra ca brutar, cu condiţia să aibă abilităţi şi pasiune pentru panificaţie şi patiserie. Persoanele interesate pot urma cursuri de specialitate în brutărie sau pot dobândi experienţă practică în acest domeniu angajându-se ca ucenici.

Salarii 2023. Un brutar are un salariu care variază, în medie, între 600 şi 800 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Brutarul este responsabil de pregătirea şi coacerea produselor de panificaţie şi patiserie, inclusiv pâine, covrigi, prăjituri, croissante, plăcinte şi alte specialităţi de brutărie. Oricine poate lucra ca brutar, cu condiţia să aibă abilităţi şi pasiune pentru panificaţie şi patiserie. Persoanele interesate pot urma cursuri de specialitate în brutărie sau pot dobândi experienţă practică în acest domeniu angajându-se ca ucenici. Este important să fii o persoană creativă şi să ai abilitatea de a lucra într-un mediu rapid şi dinamic, atenţie la detalii şi capacitatea de a urma instrucţiuni. Salariul net pe care îl poate accesa o persoană pentru această poziţie este, în medie, de 600 – 800 de euro şi în prezent sunt multe poziţii deschise la nivel naţional, în Bucureşti, Târgu Mureş sau Braşov”, a explicat Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Salarii 2023 pentru patiseri

Salarii 2023. Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: prime de sărbători, decontarea transportului posibilitatea de a învăţa de la profesionişti (ucenicie).

Salarii 2023. Cât mai câștigă un măturător de stradă în România. Venit demn de aruncat la coșul de gunoi!

În prezent, 675 de posturi vacante pentru poziţia de brutar sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în Târgu-Mureş, Bucureşti, Braşov etc.
Salariul rămâne criteriul central în selecția jobului, iar într-o piață a muncii tensionată, nu este ușor să atragi talente, mai ales în domeniile cele mai dinamice. Astfel, BestJobs extinde sprijinul acordat atât candidaților, oferindu-le informații salariale relevante, ei putând să facă o analiză completă pentru a-și determina valoarea în piață, dar și angajatorilor prin noul serviciu de tip agenție – HIRE

Cerințe: calități și aptitudini

Pe lângă pasiunea pentru brutărie și petrecerea timpului printre cuptoare și aluaturi, un bun brutar trebuie să aibă spirit de echipă, să poată lucra sub presiune sau contra cronometru. Iată care sunt și alte calități și aptitudini de care ai nevoie, pentru a deveni un brutar complet:

  • Abilități excelente de comunicare;
  • Flexibilitate;
  • Spirit de echipă;
  • Abilități solide de organizare și gestionarea timpului;
  • Rezistență fizică;
  • Atenție la detalii;
  • Capacitatea de  a lucra într-un mediu de lucru stresant;
  • Precizie;
  • Creativitate;
  • Coordonare mână-ochi excelente;
  • Răbdare;
  • Multitasking
  • Îndemânare.

Salarii 2023. Un account manager câştigă între 1.600 şi 1.900 de euro net pe lună

Un angajat pe poziţia de account manager are un salariu care variază, în medie, între 1.600 şi 1.900 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Jobul de account manager este o poziţie cheie într-o companie, având ca principale responsabilităţi gestionarea relaţiei cu clienţii existenţi şi dezvoltarea afacerii prin creşterea vânzărilor către aceştia. Acest rol implică abilităţi de comunicare excelente, strategii de vânzări eficiente şi concentrarea pe satisfacţia şi nevoile clienţilor. Este un rol provocator şi solicitant, dar poate fi, de asemenea, foarte satisfăcător, deoarece aduce cu sine oportunităţi de a construi relaţii solide şi de a contribui semnificativ la succesul unei afaceri. Pentru această poziţie, oferta salarială medie este cuprinsă în intervalul 1.600 – 1.900 euro pe lună şi, în prezent, candidaţii potriviţi pentru această poziţie sunt la mare căutare în toată ţara, ofertele fiind mai numeroase în oraşele mari”, spune Mihaela Dobre, sales manager, BestJobs.

Salarii 2023. Cele mai căutate joburi la târgurile de cariere. Salariile ajung şi la 1.000 de euro pe lună

Salarii 2023. Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonusuri de performanţă, decontarea transportului, oportunităţi de învăţare şi programe de formare, abonament medical privat.

În prezent, 113 de posturi vacante pentru poziţia de account manager sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare pentru această poziţie sunt în Bucureşti, Ploieşti, Sibiu, Timişoara etc.