- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Salarii cu 50% mai mari pentru o categorie de bugetari. Anunţ oficial de la Guvern

15 Mar, 20:53 • Cornel Ghimeșan
Guvernul României a aprobat, miercuri, 15 martie 2023, regulamentul-cadru în baza căruia se vor calcula majorările salariale aplicabile personalului din administraţie implicat în derularea proiectelor finanţate din fonduri europene.
Salarii cu 50% mai mari pentru o categorie de bugetari. Anunţ oficial de la Guvern

Salarii cu 50% mai mari pentru o categorie de bugetari. Oficialii susţin că sunt o mulțime de proiecte europene pe care se lucrează în aceste momente și se va lucra și în perioada următoare. Acesta este motivul pentru care acele persoane care lucrează pe proiectele privind fondurile europene vor primi majorări de salarii și indemnizații cu până la 50%.

Citeşte şi: Pensionare după doar 25 de ani de cotizație. Cine sunt angajații care se pot pensiona acum atât de devreme

Salarii cu 50% mai mari pentru o categorie de bugetari

Conform Regulamentului – cadru, remuneraţiile personalului implicat în proiecte finanţate din fonduri europene vor fi majorate proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect, după cum urmează:

  • până la 20 ore se acordă o majorare salarială de 10%;
  • între 21-40 ore se acordă o majorare salarială de 20%;
  • între 41-60 ore se acordă o majorare salarială de 30%;
  • între 61- 80 ore se acordă o majorare salarială de 40%;
  • peste 80 ore se acordă o majorare salarială de 50%.

„Toate proiectele de succes susţinute cu fonduri europene au în spate echipe care au lucrat mult şi eficient, în fiecare etapă a proiectului, pentru a aduce rezultate. Doar cine îşi aduce cu adevărat aportul pentru schimbarea vieţii comunităţii va beneficia de majorare. Actul normativ adoptat astăzi stabileşte criterii de performanţă pentru ca oamenii să fie recompensaţi strict pe măsura aportului pe care îl aduc. Este un lucru firesc în mediul privat, acum este un lucru firesc şi pentru oamenii competenţi din administraţie care gestionează fonduri europene”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

Citeşte şi: Modificări majore privind popririle bancare! Vești bune pentru cei care au datorii la ANAF

”Indemnizaţiile lunare ale preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene şi primarilor şi viceprimarilor unităţilor administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile şi/sau fonduri externe rambursabile, precum şi prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă se majorează cu până la 50% în funcţie de clasificarea UAT-urilor, numărul, tipul şi valoarea proiectelor aflate în implementare pentru care unităţile administrativ-teritoriale au calitatea de beneficiar”, a mai precizat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult