- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schemă românească de ajutor de stat din PNRR, aprobată de Comisia Europeană. Ajutoare de 259 milioane euro

16 Feb, 17:13 • Cornel Ghimeșan
O schemă românească de ajutor de stat din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu un buget de 259 de milioane de euro, pentru sprijinirea investițiilor în baterii, celule și panouri fotovoltaice, a fost apropată de Comisia Europeană.
Schemă românească de ajutor de stat din PNRR, aprobată de Comisia Europeană. Ajutoare de 259 milioane euro

Schemă românească de ajutor de stat din PNRR, aprobată de Comisia Europeană. Astfel, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat,  a fost aprobată o schemă românească de 259 de milioane euro, puse la dispoziţie parţial prin intermediul mecanismului de redresare şi rezilienţă, pentru a sprijini investiţiile în producţia, asamblarea şi reciclarea bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, conform economedia.ro.

Citeşte şi: Carpatica Feroviar va fi noul CFR Marfă. Guvernul a schimbat legea pentru a înfiinţa noua companie de stat

Astfel, schema urmărește să sprijine dezvoltarea regională a României și să promoveze obiectivele strategice ale UE referitoare la tranziția ecologică, a mai precizat Comisia Europeană. Schema de ajutoare, prevăzută cu un buget estimativ de 259 de milioane de euro, va fi finanţată parţial prin mecanismul de redresare şi rezilienţă, în urma evaluării pozitive a planului de redresare şi rezilienţă al României (PNRR) şi a adoptării acestuia de către Consiliul European.

Citeşte şi: Netflix ieftinește abonamentul în România. Cât costă noul pachet de bază al platformei de streaming

Evaluarea Comisiei Europene a schemei de ajutor de stat din PNRR

„Această schemă românească în valoare de 259 de milioane de euro, finanțată parțial prin intermediul mecanismului de redresare și de reziliență, va oferi un sprijin esențial pentru producția de baterii, celule și panouri fotovoltaice. Măsura aprobată astăzi va promova dezvoltarea economică a celor mai defavorizate zone din România, în conformitate cu obiectivele de coeziune ale Uniunii, contribuind în același timp la accelerarea tranziției ecologice”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv responsabil cu politica în domeniul concurenței.

Scema se va aplica până la 31 decembrie 2024, iar ajutoarele se vor acorda sub formă de granturi directe destinate întreprinderilor care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei, asamblării şi reciclării bateriilor şi a celulelor şi panourilor fotovoltaice, situate în zonele eligibile pentru ajutoare regionale din România.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult