- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Un renumit broker a dat o țeapă de pestre 700.000 de lei. Încheiase un contract de asigurare cu ISU!

02 Feb, 17:33 • Cornel Ghimeșan
Un renumit broker a emis polițe RCA false, în cadrul unui contract încheiat cu o instituție a statului român. În urma fraudei informatice, și-a întregit conturile cu suma de 700.000 de lei.
Un renumit broker a dat o țeapă de pestre 700.000 de lei. Încheiase un contract de asigurare cu ISU!

Un renumit broker a emis polițe RCA false, în cadrul unui contract încheiat cu o instituție a statului român. În urma fraudei informatice, și-a întregit conturile cu suma de 700.000 de lei.

Citește și Șoferii sunt terifiați de scumpirile asigurărilor RCA! „Nu degeaba au ieșit transportatorii în stradă! Toți suntem în aceeași situație”

Este vorba de un broker de top de la compania Fast Broker.

Brokerul a semnat un contrat cu ISU

Brokerul care a intrat în atenția procurorilor a încheiat un contract cu Serviciul de Ambulanță București – Ilfov, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„A determinat angajații să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparținând unei autorități publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate”, spun anchetatorii, potrivit Gândul.ro.

Bărbatul este suspectat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 de fraudă informatică și uz de fals.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unui inculpat sub aspectul săvârșirii, în varianta instigării, a infracțiunilor de fraudă informatică în formă continuată, prev. de art. 249 C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen. și uz de fals în formă continuată, prev. de art. 323 teza I C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen.

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziții domiciliare în mai multe locaţii situate în municipiul Bucureşti, reprezentând sediul unei societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice.

Cercetările penale au fost efectuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti.

În fapt, s-a reținut că în perioada 06.10.2021-20.09.2022, având acces la platforma electronică de emitere a polițelor RCA “Webtool” aparținând unei societăți de asigurări, în baza contractului de broker de asigurare, la diferite intervale de timp și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a determinat angajații să introducă date nereale în câmpurile dedicate completării unui număr de 109 poliţe RCA pentru autovehiculele aparținând unei autorități publice, atestându-se în mod nereal că acestea sunt neînmatriculate, cu consecinţa emiterii de către societatea de asigurări a unui număr de 109 poliţe RCA cu date false şi prime de asigurare diminuate.

Ulterior, inculpatul modifica polițele emise prin înscrierea unor prime de asigurare mai mari, pe care le remitea beneficiarului asigurat.

Citește și 2024 va fi un coșmar pentru șoferi! Ce se întâmplă cu RCA-ul de anul viitor. Consiliul Concurenței a făcut anunțul

Inculpatul a obținut beneficii materiale rezultate din falsificarea poliţelor, creând un prejudiciu în patrimoniul societății de asigurare în valoare de 708.882,33 lei (circa 140.000 de euro, n.red.)”, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult