- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Economie

Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru români! Se dau tichete de 500 de lei. Ce a transmis premierul

11 Jan, 14:18 • Cornel Ghimeșan
Premierul Marcel Ciolacu spune că părinții urmează să primească tichete de 500 de lei pentru rechizite și îmbrăcăminte pentru cei mici. Marcel Ciolacu a mai anunțat și că programul ”Masa Caldă” se va extinde de 450 de școli la 1000 de școli.
Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru români! Se dau tichete de 500 de lei. Ce a transmis premierul

Marcel Ciolacu a venit cu o veste bună la începutul noului an pentru părinți și elevi. El a mai anunțat că părinții vor primi tichete educaționale în valoare de 500 de lei, iar voucherele sunt pentru achiziția de rechizite și îmbrăcăminte.

Citește și Se dau bani de la 1 ianuarie. Cine primește o nouă formă de sprijin

Marcel Ciolacu a transmis că se extinde și programul ”Masa Caldă” de la 450 de școli la 1000 de școli.

„Avem proiecte importante și în domeniul Educației. Înțeleg că procedura privind tichetele educaționale de 500 de lei a fost finalizată, atât la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cât și la Ministerul Educației.

Astfel, în cel mai scurt timp, cardurile vor putea fi ridicate de părinți și folosite pentru cumpărarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru școală!

În plus, astăzi aprobăm cadrul necesar pentru continuarea Programului Național „Masă Sănătoasă” în școli și în acest an. Masa caldă s-a dovedit esențială în reducerea abandonului școlar în zonele unde programul a fost aplicat.

De aceea, ținta noastră este să creștem, de la 450 la 1000, numărul școlilor unde să oferim acest suport alimentar copiilor”, a spus Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern, potrivit Edupedu.ro.

Potrivit Ministerul Educației și Ministerul Fondurilor Europene, școlile au la dispoziție un termen de 5 zile lucrătoare să distribuie tichetele. Termenul este calculat începând de la data primirii voucherelor de la inspectoratele școlare.

Peste 500 de mii de părinți așteaptă

Întârzierea în distribuirea acestor tichete a fost determinată de procedurile pe care Ministerul Fondurilor Europene. Acesta a trebuit să le elaboreze și nu au fost finalizate la timp.

Mai mult decât atât, deși tichetele educaționale au fost trimise în teritoriu, ele nu au putut fi împărțite.

Peste 500 de mii de părinți așteaptă încă din octombrie să primească aceste tichete. Ele ar permite achiziționarea de rechizite și îmbrăcăminte pentru elevi.

Chiar dacă tichetele au ajuns la inspectoratele școlare, distribuția lor întâmpină probleme, deoarece nu toate școlile le-au ridicat încă, iar cele care le-au preluat nu au primit procedurile necesare pentru a le distribui părinților.

Citește și Bani de la stat pentru unele persoane! Sumele sunt foarte mari. Românii pot primi până la 750.000 de lei

Ordinul comun emis de Ministerul Educației și Ministerul Proiectelor și Investițiilor Europene specifică faptul că nu există o dată limită precisă până la care beneficiarii trebuie să primească cardurile de la școli, dar se stabilește un termen de 5 zile lucrătoare de la primirea plicurilor de către unitățile de învățământ de stat, în care acestea trebuie să ofere beneficiarilor suporturile electronice pentru tichetele sociale destinate sprijinului educațional.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult