- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Wizz Air reduce în august numărul de zboruri din România. Ce trebuie să ştie clienţii care au cumpărat deja bilete

19 Jul, 20:34 • Cornel Ghimeșan
Operatorul aviatic low-cost Wizz Air, cu sediul la Budapesta, a decis să reducă frecvența curselor din și spre România în luna august. O parte dintre clienţii care au programate călătorii cu Wizz Air au început să fie notificați, fiind vizate în special destinațiile unde compania are mai multe zboruri.
Wizz Air reduce în august numărul de zboruri din România. Ce trebuie să ştie clienţii care au cumpărat deja bilete

Wizz Air reduce în august numărul de zboruri din România. „Am luat decizia de a reduce frecvența în luna august pentru a minimiza riscul de a anula curse în ultimul moment, astfel încât oamenii să își poată găsi alte curse”, a declarat Valeria Bragarenco, directorul de comunicare al Wizz Air.

Citeşte şi: Franța, pas radical pentru intrarea României în Schengen! Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer: „Suntem de părere că graniţele externe ale Uniunii Europene trec prin România”

Astfel, deoarece este vorba de zboruri deja vândute, oficialul companiei a precizat că încă de săptămâna trecută au fost trimise  mesaje clienților prin care sunt informați ca au la dispoziție opțiunea de rambursare sau de reprogramare ulterioară a zborului. „Este o soluție foarte bună”, a spus Valeria Bragarenco, fără a răspunde însă la întrebările presei privind numărul de clienți vizați sau ponderea decisă din totalul curselor. Oficialul Wizz Air a spus că societatea face eforturi să realizeze toate zborurile programate: „Pe noi ne costă mai mult să anulăm un zbor, decât să-l realizăm”. „Anulările sunt mult mai mici decât ar fi putut fi. Nu avem așa multe anulări”, a mai spus Valeria Bragarenco, fără a pune la dispoziția jurnaliștilor un număr sau un procent al acestora la nivelul României.

Wizz Air reduce în august numărul de zboruri din România

Directoarea de comunicare a Wizz Air a spus că problema legată de rspectarea zborurilor nu este specifică doar pentru Wizz Air, ci se întâmplă în întreg sectorul aviatic. Principalele cauze sunt lipsa pieselor de schimb, grevele operatorilor de trafic aerian sau ale personalului aviatic din diverse țări, ori evenimente neprevăzute, precum lovirea motoarelor în zbor de către păsări. Wizz Air are 184 de avioane, dintre care 35 operează în România, iar 17 deservesc baza din București, cea mai mare a societății, cu peste 1.500 de angajați. Din România, Wizz Air zboară pe 176 de rute, cele mai populare fiind Madrid, Dubai, Londra, dar și Zakynthos și Corfu, în Grecia.

Citeşte şi: Analiza rezultatelor la Evaluarea Națională. Situația financiară a părinților și localitatea de domiciliu, factorii care determină rezultatele bune ale elevilor

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a declarat că instituția pe care o conduce nu poate amenda operatorii cu sedii în alte țări. O lege care să permită amendarea operatorilor se află în dezbatere în Parlament.  Valeria Bragarenco a preciza că Wizz Air respectă legislația în vigoare.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult