- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Franța, pas radical pentru intrarea României în Schengen! Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer: „Suntem de părere că graniţele externe ale Uniunii Europene trec prin România”

19 Jul, 20:25 • Bumbeneci Diana
Franța vrea ca România să intre rapid în Schengen. Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer, a declarat miercuri că "este nevoie de România în Schengen", în situaţia actuală.
Franța, pas radical pentru intrarea României în Schengen! Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer: „Suntem de părere că graniţele externe ale Uniunii Europene trec prin România”

Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer susține că Franța va sprijini România să intre cât mai rapid în Schengen. Diplomatul francez, care îşi încheie misiunea la Bucureşti, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă.

Franța sprijină România în demersul Schengen

„Noi, francezii, după ce am încercat din greu, în timpul preşedinţiei franceze (a Consiliului UE – n.r.), în 2022, să obţinem unanimitate, susţinem sută la sută (demersurile – n.r.) vicepremierului Cătălin Predoiu şi toate eforturile făcute la nivel guvernamental. În acelaşi timp, suntem de părere că graniţele externe ale Uniunii Europene trec prin România. Avem destule provocări în prezent pentru a ne gândi că este mai bine să avem România în Schengen”, a afirmat diplomatul.

Laurence Auer, ambasador Franța
Laurence Auer, ambasador Franța

Laurence Auer a mai explicat în interviul acordat că, pe dosarul Schengen, „în prezent, ţara care are un cuvânt de spus este Spania (deţine preşedinţia rotativă semestrială a Consiliului UE – n.r.), deoarece Spania face ordinea de zi a dosarelor şi obţine unanimitatea”.

„După cum ştiţi, am fost în această postură în 2022 şi am făcut tot ce ne-a stat în putere. Ministrul (de Interne – n.r.) Gerald Darmanin a venit aici, cu FRONTEX, pentru a constata că zona de graniţă este una sigură. Mai important este că există multă presiune în ceea ce priveşte transportul de cereale. Transportul de cereale trebuie să aibă loc pe cale terestră şi pe Dunăre. Deci avem nevoie de România, cu atât mai mult în Schengen, în situaţia actuală”, a punctat ambasadoarea Franţei.

Vezi și: Comisia Europeană face anunțul momentului. România și Bulgaria, gata în 2023 de aderare la Schengen

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult