Finante-Banci

A doua firma de asigurari care intra in redresare financiara, dupa Astra

17 May, 11:59 • Redactia DailyBusiness
Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a dispus deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Carpatica Asig, conducerea companiei avand obligatia sa prezinte un plan de redresare financiara in cel mult de 20 zile.
A doua firma de asigurari care intra in redresare financiara, dupa Astra

Toate politele de asigurare emise de Carpatica Asig sunt
valabile, iar compania poate emite in continuare polite, precizeaza ASF intr-un
comunicat transmis vineri.

„Consiliul de Administratie al Societatii Carpatica
Asig raspunde de ducerea la indeplinire in mod corespunzator a dispozitiilor
deciziei de redresare financiara pe baza de plan de redresare”, se spune in
comunicat, potrivit Mediafax.

Carpatica Asig este parte a grupului Carpatica, detinut de
omul de afaceri Ilie Carabulea.

Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si Marian Mirzac, fostul director general al Carpatica Asig, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata de Tribunalul Bucuresti, miercuri seara, la propunerea procurorilor DNA care instrumenteaza dosarul „Carpatica”.

Conform DNA, invinuitul Carabulea Ilie l-a promovat, sustinut si cointeresat financiar, in mod constant pe fostul director Mirzac Marian (care a ocupat aceasta functie in intervalul 16.05.2012 – 23.04.2013), pentru a fi ales in conducerea ASF.

Din pozitia de membru neexecutiv in cadrul conducerii ASF, ocupata cu incepere din data de 24 aprilie 2013, Mirzac Marian a facut demersuri pentru a asigura protectia societatii de asigurari detinute in mod indirect de Carabulea Ilie si pentru a evita suspendarea autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania, pana la remedierea deficientelor.

In luna februarie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit procedura de redresare financiara prin administrare speciala a celei mai mari companii de asigurari din Romania, Astra, detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu. Aceasta risca sa intre in faliment daca procedura esueaza.

Citeste si:
Scandalul Carpatica Asigurari: Ministrul Chitoiu ar fi implicat in jocurile de influenta
Ancheta din asigurari continua. Daniel Tudor, fost presedinte CSA, cercetat de DNA