- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Avertisment dur pentru românii care așteaptă voucherele de vacanță! Adrian Negrescu „Vom plăti aceste vouchere cu vârf și îndesat, prin inflație, prin majorarea taxelor”

10 Mar, 14:23 • Bumbeneci Diana
Analiștii din domeniul economic lansează un nou avertisment pentru românii care își așteaptă voucherele. Potrivit acestora, angajații ar trebui să aibă mai multă grijă cu vacanțele pe care le planifică.
Avertisment dur pentru românii care așteaptă voucherele de vacanță! Adrian Negrescu „Vom plăti aceste vouchere cu vârf și îndesat, prin inflație, prin majorarea taxelor”

Analistul economic Adrian Negrescu a criticat extrem de dur propunerea ca voucherele de vacanță să le fie acordate și angajaților din sectorul privat. Negrescu a explicat, într-un mesaj postat pe Facebook, că acordarea acestor vouchere nu face decât să crească tarifele de cazare.

Avertisment pentru românii care îți așteaptă voucherele de vacanță

Voucherele de vacanță sunt ca un măr otrăvit. La prima vedere, pare că îi ajută pe angajați să meargă gratuit în vacanță, însă marea problemă este că duc la creșterea puternică a tarifelor de cazare. Astfel că cei care nu au vouchere au ajuns la plătească tarife mai mari la cazare decât în Spania sau Italia. Nu mai vorbim de Bulgaria, Grecia sau Turcia, unde vacanțele au ajuns mai ieftine decât la noi”, a scris analistul economic.

După părerea analistului, aceste vouchere nu ar trebui extinse, ci eliminate complet.

Vouchere de vacanţă
Vouchere de vacanţă

Ai mai putea citi: Un afacerist spune cât va costa, de fapt, carnea de miel. „Fermierul care vinde acum obligatoriu să îşi mai adauge la câştig trebuie să recupereze laptele”

„Voucherele de vacanță creează efectele economice perverse în economie (…) Dincolo de scumpirea cazării, nu văd de unde are statul bani pentru a susține aceste vouchere, dovadă că inițiativa legislativă nu este însoțită de un studiu de impact.

Da, e bine să mergi la mare sau la munte pe banii statului, fără să ne gândim cine plătește, care sunt efectele economice – de la tarife mai mari la cazare la creșterea taxelor, singura metodă prin care statul va putea susține această pseudo-facilitate. Altfel spus, vom plăti aceste vouchere cu vârf și îndesat, prin inflație, prin majorarea taxelor”, a conchis Adrian Negrescu.

Declarațiile sale au fost făcute în contextul în care a fost depus un proiect de lege care modifică ordonanţa de urgenţă a Guvernului 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, în sensul în care, de la 1 ianuarie 2024, şi angajaţii din mediul privat să primească vouchere de vacanţă, nu doar bugetarii. Valoarea voucherelor este de 1.450 de lei.

Ai mai putea citi: E scumpă viața pe datorie! Guvernul Ciucă a adăugat la datoria publică 90 de miliarde de lei în 2022

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult