Cat de mult a crescut consumul de energie pe timp de viscol

30 Jan, 09:17 • Redactia DailyBusiness
Vremea rea si viscolul din ultimele zile au crescut consumul de electricitate cu 20% in toata tara, fata de o perioada obisnuita.
Cat de mult a crescut consumul de energie pe timp de viscol

In acest context, productia de curent a ajuns miercuri la un varf de 9.500 de MW pe ora, cu peste 2.000 de MW/ora fata de luni. 

Pe de alta parte, eolienele s-au invartit puternic datorita viscolului, asa ca au ajuns sa asigure 20% din totalul productiei. Si asta in timp ce peste 30% din productie vine de la centralele pe carbuni, iar restul de 50% se imparte intre hidrocentrale si centrala nucleara. Au fost puse in functiune mai multe termocentrale decat de obicei si aceasta e energie mai scumpa, potrivit digi24.ro.

Cresterile din termocentrale se vad in importurile de gaze care s-au triplat in aceste zile, fata de o perioada normala de iarna, ca urmare a cresterii consumului.

De exemplu, miercuri, consumul de gaze a fost cu 24% mai mare fata de o zi obisnuita. In vara s-au inmagazinat gaze ieftine din productia interna, dar nu au ajuns.