- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cea mai mare banca din lume ar putea deschide o filiala in Romania

25 Mar, 11:53 • Redactia DailyBusiness
Vicepremierul Liviu Dragnea, aflat in China, a afirmat ca s-a intalnit cu conducerea Bancii Comerciale si Industriale a Chinei, careia i-a propus sa isi deschida o filiala in Romania si ca reprezentantii bancii i-au transmis ca, in principiu, sunt de acord cu aceasta idee.
Cea mai mare banca din lume ar putea deschide o filiala in Romania

„Am avut o intalnire cu Banca
Comerciala si Industriala a Chinei, cea mai mare banca din lume, cu
un capital de 3 trilioane de dolari. Le-am cerut reprezentantilor
bancii sa deschida o filiala in Romania si mi-au spus ca, in
principiu, sunt de acord, ceea ce pentru noi este un lucru foarte
important”, a spus Dragnea, citat de Mediafax

E a mai afirmat ca reprezentantii
bancii s-au aratat interesati sa sustina financiar investitii din
Romania.

Liviu Dragnea s-a intalnit in China si cu conducerea producatorului chinez de echipamente telecom ZTE, careia i-a cerut sa sprijine proiectul guvernamental de dezvoltare a conceputului numit „ghiseul unic” si sa dezvolte parteneriatul pentru modernizarea institutiilor de invatamant din Romania.

De asemenea, vicepremierul a insistat si in ceea ce priveste trenul de mare viteza spre Constanta. L-a rugat pe omologul sau chinez, Zhang Gaoli, sa intervina la Comisia Nationala pentru Reforma si Dezvoltare a Chinei pentru urgentarea semnarii acordului de constructie a liniei feroviare de mare viteza spre Constanta, precum si de modernizare a altor retele feroviare.

Dragnea vrea sa ii convinga pe chinezi si sa investeasca in agricultura romaneasca. El le-a cerut reprezentantilor celei mai importante Asociatii agricole chineze sa investeasca in Romania pentru ca pamantul este „curat si sanatos” si i-a invitat sa guste rosii romanesti cand ajung in tara.