- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost descălțați în Japonia! Cei doi demnitari, rugați să își scotă pantofii în cadrul unei întâlniri

26 Sep, 17:51 • Gabriela Andreescu
Oficialii români s-au văzut nevoiți să respecte o veche tradiție din Japonia
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost descălțați în Japonia! Cei doi demnitari, rugați să își scotă pantofii în cadrul unei întâlniri

Premierul României, Nicolae Ciucă, și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au participat luni, 26 septembrie, în Japonia, la o întâlnire cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România. Politicienii români au fost rugați să se descalțe la această întâlnire oficială, iar liderii PNL și PSD au fost nevoiți să se conformeze.

Confruntați cu obiceiuri diferite în Japonia, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-au adaptat diverselor situații

Cei doi demnitari se află zilele acestea într-o vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier nipon Shinzo Abe.

Durata vizitei este de trei zile, iar politicienii români vor profita de prezența lor in Țara Soarelui Răsare pentru a avea mai multe întâlniri politice.

Te-ar putea interesa și: Premierul Ciucă:„România trebuie modernizată și cu bani europeni!”Două jaloane PNRR atinse pentru educație.

În această dimineață liderii PNL-PSD s-au întîlnit cu o delegație a Ligii Parlamentare de prietenie Japonia-România, condusă de președintele Ichiro Assawa. Imaginile video furnizate de Biroul de Presă al Guvernului României îi arată pe cei doi politicieni români în timp ce sunt invitați să se descalțe și să rămână în șosete.

Aceleași imagini arată că, în sala rezervată întrunirii, unde cele două delegații au stat la discuții, scaunele nu aveau picioare.

Cei doi oficiali români s-au confruntat cu o serie de tradiții locale în Japonia
Cei doi oficiali români s-au confruntat cu o serie de tradiții locale în Japonia

În timpul întâlnirii, Prim-ministrul Ciucă a subliniat faptul că este o onoare să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru Shinzo Abe, primul șef de guvern din Japonia care a vizitat țara noastră și cel care a achiesat să lanseze Parteneriatul Strategic cu România, în contextul primirii de către președintele Klaus Iohannis, în vizita sa istorică din 2018.

Prim-ministrul României a susținut că încheierea Parteneriatului Strategic este o moștenire pe care o lasă fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe, care reflectă viziunea sa remarcabilă în acest domeniu, atribuind României un rol relevant în această regiune.

Citește și: PSD promite: Nu va crește nicio taxa în 2023! Marcel Ciolacu susține că în mandatul său de premier nu vor exista modificări ale Codului Fiscal

Oficialul român a subliniat faptul că, atât România, cât și Japonia împărtășesc aceleași valori și interesul pentru apărarea lumii bazate pe reguli.

„Componenta de securitate și apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat, de mare interes pentru ambele părți. Coordonarea strânsă și permanentă între noi este cu atât mai importantă și necesară în contextul provocărilor strategice cu care ne confruntam”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Discuțiile dintre cele două delegații s-au axat și asupra cooperării economice, Japonia fiind cel mai mare investitor asiatic in România. Premierul Ciucă a subliniat determinarea Guvernului român de a impulsiona componenta de investiții, cu accent pe domeniile energiei verzi, infrastructurii de înaltă calitate și inovației, producției de hidrogen verde, infrastructurii de transport.

Imaginile oferite de Guvernul României îi prezintă pe liderii PNL-PSD cum oferă cadouri parlamentarului Ichiro Assawa la finalul întrevederii cu delegația japoneză.

Potrivit tradițiilor din Țara Soarelui Răsare, descățatul la intrarea într-o casă este o regulă obligatorie, iar nerespectarea acesteia ar fi considerată un gest extrem de ofensiv.

Tradițiile stabilesc acest obicei în cele mai mici detalii: Odată scoși pantofii la intrarea în casă, aceștia trebuie aranjați cu atenție, cu vârfurile îndreptate spre exterior, lucru ce facilitează încălțarea pantofilor la plecare. Multe case japoneze oferă papuci la intrare însă, dacă nu sunt disponibili, oaspetele trebuie să se asigure că poartă șosete sau ciorapi, deoarece rămasul în picioarele goale este considerat a fi nepoliticos.

 

Tags:
Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult