- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Creditele, atractiile de top ale bancilor in saptamana 18-22 aprilie

22 Apr, 00:01 • adrian.mihaltianu
Majoritatea ofertelor lansate de bancile locale, in saptamana 18-22 aprilie, au fost legate de imprumuturi, fie ele ipotecare, de servicii medicale sau pentru pensionari.
Creditele, atractiile de top ale bancilor in saptamana 18-22 aprilie

Bancpost a lansat creditul „La prima ta casa”, ce se adreseaza persoanelor care nu au apelat inca la programul guvernamental Prima Casa. Suma maxima acordata de banca este de 250.000 de euro, spre deosebire de 57.000 in cazul programului Prima Casa.

Termenul de rambursare al creditului este prelungit pana la 35 de ani, iar avansul pe care trebuie sa il acopere clientul, de 15% din valoarea imobilului. Produsul este disponibil doar in euro, cu o dobanda de Euribor la 3 luni + 4,95%.

Millennium Bank a scazut dobanda si a majorat valoarea finantata pentru creditul de nevoi personale cu ipoteca. Astfel, dobanda este formata din Euribor sau Robor la 3 luni, plus o marja incepand de la 6%, in functie de procentul finantat din valoarea ipotecii si de optiunea clientului de a-si transfera venitul lunar la banca.

Suma maxima a creditului ajunge in prezent pana la 75% din valoarea imobilului ipotecat. Perioada de rambursare este de 25 de ani, iar suma maxima de 150.000 de euro.

Anterior acestei oferte, marja de dobanda incepea de la 6,5%, iar procentul maxim finantat din valoarea imobilului ipotecat era 65%.

Tot in aceasta saptamana, Millennium Bank a anuntat ca vrea sa intre in programul Prima Casa 4, avand un fond alocat in valoare de 50 milioane de euro.

Creditele vor fi disponibile pentru clienti dupa ce banca va semna conventia de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) si va implementa noile prevederi ale programului, potrivit bancii.

Dobanda va fi formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 4%.

OTP Bank Romania a lansat a doua noi produse de creditare – creditul de nevoi personale pentru pensionari si creditul pentru servicii medicale.

Creditul pentru sanatate este dedicat persoanelor care au nevoie de resurse financiare pentru efectuarea unor tratamente medicale sau interventii chirurgicale. Creditul va fi disponibil prin intermediul clinicilor medicale partenere, atat in Bucuresti, cat si in principalele orase din tara. Suma maxima imprumutata este de 21.000 lei pe o perioada de cel mult 4 ani.

Creditul de nevoi personale pentru pensionari are rata de dobanda fixa pe toata durata creditului. Banca nu solicita avans si girant, oferind gratuit asigurarea de viata impotriva riscului de deces din orice cauza, pe intreaga durata de creditare.

Raiffeisen Bank si FC Steaua au lansat un card de debit co-brand. Banca doneaza 0,5% din valoarea tranzactiilor facute de suporteri la comercianti catre Centrul de Copii si Juniori al Clubului Steaua.

Cardul co-brand ofera o reducere de 10% la toate biletele si abonamentele pentru meciurile de fotbal ale echipei Steaua, precum si la produsele de catering achizitionate in timpul meciurilor de fotbal, in interiorul stadionului. Posesorii cardului beneficiaza de o reducere de 50% la turul stadionului si al muzeului, daca platesc biletele cu cardul, si de o reducere de 10% la toate produsele achizitionate din magazinele clubului.

Cu ocazia apropierii sezonului estival, MasterCard si Gecad ePayment au lansat o noua campanie de incurajare a platilor online cu carduri MasterCard si Maestro, dedicata industriei turistice.

Astfel, cumparatorii care vor plati online, cu aceste carduri, pentru pachetele turistice achizitionate in perioada 15 aprilie 2011 – 15 mai 2011, in agentiile partenere care utilizeaza solutia ePayment vor primi pe loc o reducere de 5% din suma totala de plata.

Cu o crestere medie anuala a volumelor tranzactionate online de 80% in perioada 2008-2010, industria turismului este unul dintre cele mai dinamice segmente din comertul electronic romanesc.

Incepand cu aceasta saptamana, clientii Garanti isi pot achita facturile Romtelecom prin debit direct. Astfel, abonatii Romtelecom care au cont la Garanti pot mandata banca sa le plateasca automat din disponibilul aflat in contul curent facturile lunare.

Totodata facturile emise de operatorul telecom pot fi achitate prin serviciul de internet banking sau prin reteaua de bancomate a Garanti, precum si prin transfer intrabancar.

Facturile pot fi achitate la bancomat cu numerar sau card indiferent daca abonatul Romtelecom este sau nu client al bancii. Anterior, facturile puteau fi platite doar in numerar la ghiseele Garanti.

Banca Transilvania a lansat o aplicatie pentru Symbian, platforma de operare pentru smartphone-urile Nokia. Aplicatia a fost realizata in colaborare cu echipa iQuest, companie germana cu sediul in Cluj-Napoca, furnizoare de servicii si de consultanta in domeniul IT.

Versiunea pentru Symbian completeaza oferta BT, Aplicatia „Banca Transilvania” pentru iPhone, respectiv Android fiind lansata in decembrie 2010, ca prima etapa a acestui proiect dezvoltat impreuna cu iQuest. Aplicatia pentru iPhone si Android a fost bine primita de utilizatori, pana acum fiind descarcata de aproape 3.000 de ori.

Prin aceasta aplicatie, utilizatorii pot afla adresa celei mai apropiate unitati sau bancomate BT ori cursul practicat de banca.