- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cum poți să dai lovitura în afaceri deschizând o spălătorie auto? Poți aplica pentru fonduri europene nerambursabile

16 Jan, 09:37 • Cornel Ghimeșan
Dacă te afli în situația în care îți dorești să îți deschizi o afacere și nu știi care ar putea fi opțiunea potrivită pentru tine, iată o idee de afacere care nu îți ocupă mult timp, iar la finalul lunii satisfacțiile sunt considerabile. Ce profit poți să faci dacă îți deschizi o spălătorie auto?
Cum poți să dai lovitura în afaceri deschizând o spălătorie auto? Poți aplica pentru fonduri europene nerambursabile

Românii au fost mereu întreprinzători și au căutat variante prin care să se descurce în orice situație. Chiar dacă acum traversăm o perioadă de criză, tot mai mulți români caută idei  care le-ar putea transforma economiile într-o afacere generatoare de profit. Pe internet au început să circule foarte multe „idei de afaceri” care mai de care mai interesante. Iată cum poți să transformi o spălătorie auto într-o afacere de succes care la finalul lunii să îți aducă satisfacții financiare considerabile. Câți bani trebuie să ai puși de-o parte pentru a deschide o asemenea afacere și care sunt lucrurile de care trebuie să ții cont?

Citește și: Armata angajează români fără studii de specialitate! Candidații trebuie să îndeplinească o singură condiție majoră

O spălătorie auto de tipul self-service este o afacere care nu îți va ocupa prea mult timp, dar care în primă fază necesită o investiție măricică. Pe autovit.ro au fost publicate toate informațiile necesare celor interesați de o astfel de investiție.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a deschide o spălătorie auto?

Primul pas pe care ar trebui să îl faci este să alegi forma de organizare a afacerii (SRL, SRL-D, SA, PFA, etc) și ulterior să o înregistrezi la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Următorul pas este reprezentat de obținerea autorizației de construcției a spălătoriei pe terenul ales. Aceasta de obține de la primărie, iar legislația în vigoare prevede faptul că trebuie amplasată la o distanță de cel puțin 15 metri de geamurile locuințelor din jur. O altă autorizație necesară de la primărie este cea de funcționare a afacerii și prevede un act administrativ eliberat de către primar.

Spălătorie Auto
Spălătorie Auto

De la Agenția Națională pentru Protecția Mediului la nivel județean se poate obține autorizația de mediu. Pentru racordarea la propria sursă de apă, epurare și deversare, este nevoie de o autorizație de gospodărire a apelor de la Administrația Națională „Apele Române”.

Urmează autorizația de securitate la incendiu de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județ. În cazul dotării spălătoriei cu camere video de supraveghere, trebui anunțată Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Printre avantajele unei spălătorii self-service se numără următoarele:

  • În primul rând nu necesită o investiție foarte mare, iar randamentul obținut poate fi unul avantajos;
  • În al doilea rând, poate funcționa 24/7;
  • De asemenea, spălătoria funcționează numai cu plata înainte, întrucât clientul trebuie să cumpere jetoane înainte de a se putea folosi de serviciu.

Cât trebuie să învestești pentru a deschide o spălătorie auto?

Timpul de amortizare al investiției depinde, în primul rând, de capacitatea spălătoriei. Cu cât spălătoria are o capacitate mai mare, cu atât va putea servi mai mulți clienți deodată și va genera încasări mai mari.

Costurile sunt influențate de capacitatea spălătoriei și de numărul de echipamente deținute, dar și de volumul de lucru pe care îl presupune administrarea jetoanelor și a banilor încasați.

Cheltuieli inițiale de bază Costuri (EURO)

  • Înființare firmă 500
  • Identificare teren/ Comision agenție 1.500
  • Proiectare/ Avizare 1.000
  • Utilități și alte cheltuieli 2.000
  • Total cheltuieli de bază 5.000
  • Costuri aferente a 4 piste Costuri (EURO)
  • Amenajare spațiu & pregătire platformă 15.000
  • Echipament spălătorie self-service 40.000
  • Accesorii și opționale spălătorie 10.000
  • Total costuri pentru 4 piste 65.000
  • Total costuri deschidere spălătorie auto self-service 70.000

Veniturile lunare obținute vor fi de aproximativ 5.250 euro. Fără a lua în calcul costurile lunare cu chiria spațiului și plata salariilor/ utilităților, investiția s-ar amortiza în aproximativ 1 an și 3 luni. Dacă sunt luate în considerare și niște costuri lunare de 3.000 de euro (chirie + mentenanță + salarii +alte cheltuieli), atunci profitul lunar ar fi de 2.250 de euro și investiția s-ar amortiza în aproximativ 2 ani și jumătate.

Aproximare venit lunar venituri (EURO):

  • Venit mediu/ client 5
  • Nr. mediu zile 30
  • Nr. mediu clienți zilnici 35
  • Total venituri lunare 5.250

Poți aplica pentru fonduri europene pentru a-ți deschide spălătoria auto

Cei care nu dispun de capital necesar pentru deschiderea unei spălătorii self-service, pot apela la fondurile europene nerambursabile.

Ce ar trebui să știe cei care sunt interesați de această soluție:

  • Trebuie să îndeplinească toate criteriile de eligibilitate, în funcție de programul de finanțare ales;
  • După obținerea finanțării va fi nevoie să facă raportări periodice finanțatorului prin care să demonstreze că îndeplinesc planul de acțiune;
  • Este nevoie să investească timp pentru elaborarea unui proiect spălătorie auto self-service.

Alte articole: Cât te costă dacă îți pierzi actele de identitate? Amenda poate ajunge și la 200 de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult