Gitenstein: Situatia din Ucraina e foarte periculoasa si ar putea avea impact asupra Romaniei

09 Mar, 13:24 • Redactia DailyBusiness
Situatia din Ucraina e foarte periculoasa si ar putea avea impact asupra Romaniei, a declarat, duminica fostul ambasador al SUA in Romania, Mark Gitenstein.
Gitenstein: Situatia din Ucraina e foarte periculoasa si ar putea avea impact asupra Romaniei

„Ca romano-american si ca fost ambasador in Romania sunt, evident, profund ingrijorat de aceste chestiuni. Este o situatie foarte periculoasa si ar putea avea impact asupra Romaniei”, a spus la emisiunea „Dupa 20 de ani” de la Pro TV.

Intrebat daca i se pare ca siuatia din Ucraina seamana cu cea din Republica Moldova si Transnistria, Gitensteins a raspuns: „Sunt de acord cu presedintele Basescu si cred ca e posibil, desi sper sa nu fie asa, sa ajungem sa avem doua conflicte in regiune, in Transnistria si in Crimeea, ceea ce cred ca ar fi tragic”.

„Nu mai vrem un alt conflict aici. Da. Cred ca paralela e posibila. Categoric”, a adaugat Gitenstein.

El a opinat ca ceea ce s-a intamplat in Ucraina nu s-ar putea intampla niciodata in Romania datorita schimbarilor in statul de drept. „Poporul are putere aici. Cu cat poporul are mai multa putere, cu atat e mai putin probabil ca mogulii sa conduca tara. Si asta se intampla din ce in ce mai mult in Romania, pentru ca dati putere oamenilor obisnuiti, gratie pietei de capital, a respectarii legii”, a spus fostul diplomat, citat de Mediafax.