Investitii de aproape jumatate de milion de euro in cea mai sigura arhiva din România

28 Jun, 17:05 • Redactia DailyBusiness
În urma incendiului virulent de acum doi ani, Global Archive Management a făcut investițiide peste 400 de mii de euro în sisteme performante de protecție, atât în aparatură destingere cu gaz, cât și în echipamente de iluminat. 350 de mii de euro este investiția pentrusistemul de anihilare a incendiului cu gaz nobil care este, în momentul de față, cel maiperformant din lume, și 30 de mii de euro reprezintă valoarea sistemelor de iluminat cu led,la care se adaugă sisteme de detectare a fumului prin laser.
Investitii de aproape jumatate de milion de euro in cea mai sigura arhiva din România

„Am instalat sistemul de stingere cu gaz inert în toate depozitele. Acesta sedeclanșează în momentul în care detectează cea mai mică urmă de fum. Este netoxicpentru oameni și extrem de eficient. Mai mult, nu are efect devastator cum are apa asupradocumentelor. Am înlocuit rețeaua electrică existentă cu corpuri de iluminat pe LED și amtras încă o dată toate cablurile electrice aferente lor deoarece necesită o putere mult maimică și astfel nu există șanse reale de a se produce un scurtcircuit. Am îmbunătățit șisistemul de detecție incendiu, iar pe lângă senzorii de fum clasici există și detecție lasercare sesizează fumul mult mai repede”, a precizat Ștefan Ecxarcu, director general GlobalArchive Management.

[img=7451][/img]

Cel mai mare incendiu de arhivă din România a fost provocat de un scurtcircuit la un cablusau un conductor electric. Concluzia rezultă din comunicările oficiale ale Parchetului de pelângă Judecătoria Cornetu și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” dinBucurești-Ilfov, care au închis dosarele ce priveau incidentul din data de 26 mai 2017, de ladepozitul Global Archive Management de la Dărăști, județul Ilfov.

„Anchetatorii consideră că nu avem nici cea mai mică culpă și nici nu putem fiacuzați de neglijență în privința incendiului de acum doi ani. În ceea ce priveștedespăgubirea clienților, nu toți au solicitat acest lucru, iar compania deținea asigurăritotale de peste 1 milion de euro, folosite pentru a deschide dosarele de daună în vedereaacoperirii prejudiciilor”, a conchis Ștefan Ecxarcu, directorul general al Global ArchiveManagement.

[img=7450][/img]

În prezent, Global Archive Management are cel mai performant sistem de protecțieîmpotriva incendiilor, unic pe piață. Compania are în portofoliu arhive de bănci, instituțiifinanciare sau retaileri, în total peste 200 de clienți. Prezentă pe piață de acum 12 ani, firmaare capacitatea de a depozita peste 800.000 de cutii de documente pe cei 7000 de mp desuprafață construită.