Magazinele Bricostore din Orhideea si Pantelimon au fost inchise. Vezi de ce

13 Jan, 10:51 • Redactia DailyBusiness
Grupul britanic Kingfisher, care si-a facut anul trecut intrarea pe piata locala prin achizitia celor 15 magazine Bricostore din Romania, a inceput procesul de transformare a fostei retele franceze cu magazinele din zonele Orhideea si Pantelimon din Bucuresti, primele care urmeaza a fi rebranduite in Brico Depot.
Magazinele Bricostore din Orhideea si Pantelimon au fost inchise. Vezi de ce

Informatia este prezentata intr-un
pliant al companiei care anunta faptul ca „din 12.01.2014
Bricostore Orhideea si Pantelimon sunt inchise“, fara a preciza
data redeschiderii magazinelor.

In Bucuresti mai functioneaza in
prezent alte doua magazine Bricostore situate in zonele Baneasa si
Militari, noteaza Ziarul Financiar.

Grupul britanic Kingfisher PLC, cel mai mare lant european de magazine de bricolaj, a anuntat in aprilie 2013 ca a preluat reteaua de 15 magazine Bricostore din Romania de la grupul francez Group Bresson.

Magazinele achizitionate au inregistrat vanzari de 131 milioane de euro si un profit operational de 5 milioane de euro in 2012. 

Kingfisher a precizat ca magazinele achizitionate vor fi convertite in magazine Brico Depot (formatul din Franta al Kingfisher) iar pe termen lung are de gand sa-si extinda reteaua din Romania pana la 50 de magazine. 

Valoarea tranzactiei a fost estimata la 75 de milioane de euro, suma fiind mai mica decat valoarea neta a activelor.

Alt lant de magazine aflat in proces de rebranduire este Real Hypermarchet. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, magazinul Real din Ploiesti va fi transformat in Auchan, retailerul francez anuntandu-si clientii de lichidarea stocurilor pana in 14 ianuarie.