Finante-Banci

Planurile Astra Asigurari de listare la Londra, in stand by

09 Mar, 13:02 • Redactia DailyBusiness
Firma de avocatura Mayer Brown, unde lucreaza si fostul ambasador SUA la Bucuresti Mark Gitenstein, a incheiat un contract de consultanta cu Astra, pentru o posibila listare a asiguratorului la Londra, dar proiectul este suspendat dupa ce ASF a pus asiguratorul sub supraveghere speciala.
Planurile Astra Asigurari de listare la Londra, in stand by

„Am fost intrebat ce trebuie facut ca Astra sa fie listata la bursa londoneza. Firma mea are o mare experienta in domeniu. Am facut multe listari la bursa londoneza pentru companii din tari in curs de dezvoltare, mai ales din Europa Centrala si de Est. Asa ca am acceptat sa vin cu o echipa, sa analizam situatia. Asa ca am initiat acel proces. N-am fost deloc implicat in activitatea de reglementare a asigurarilor. Odata ce au aparut probleme, le-am spus ca, pana se rezolva, acel proiect va fi suspendat. Aceasta este situatia acum. Sper sa iasa cu bine din investigatie, sa se rezolve si, odata rezolvata problema, vom redemara procesul”, a afirmat Mark Gitenstein, citat de incont.ro.

Mark Gitenstein este avocat de profesie si a fost ambasador al SUA la Bucuresti timp de peste trei ani. El si-a incheiat mandatul in decembrie 2012 si s-a intors in SUA, unde a revenit la firma de avocatura Mayer Brown.

In luna aprilie a anului trecut, fostul ambasador a fost ales membru in Comitetul Reprezentantilor la Fondul Proprietatea. 

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a instituit pe 18 februarie, procedura de redresare financiara prin administrare speciala a Astra, liderul pietei de asigurari, a suspendat actionarii si conducerea si a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

La jumatatea lunii ianuarie, Alianta pentru o Romanie Curata ridica semne de intrebare cu privire la contractul semnat de Mark Gitenstein, fost ambsador al SUA in Romania, si firma Astra Asigurari.