Praktiker a investit 1,5 mil. euro intr-un nou magazin

12 Sep, 17:35 • Redactia DailyBusiness
Praktiker a deschis vineri a 28-a unitate din Romania, la Targu-Jiu, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro.
Praktiker a investit 1,5 mil. euro intr-un nou magazin

Noul magazin are o suprafata de peste 4.000
mp.

„Am luat decizia de a inaugura un nou magazin la Targu-Jiu,
oras care, dupa o prospectare atenta a pietei, am descoperit ca are un real
potential”, a declarat Omer Susli (foto), proprietarul companiei.

Praktiker Romania are la ora actuala 28 de magazine in 24
orase din tara.

Compania a incheiat primul semestru al anului 2014 cu un profit operational de aproape 12 milioane de lei.

Dupa preluarea de catre omul de afaceri de origine turca, Omer Susli, la sfarsitul lunii februarie 2014, Praktiker a inceput un program de restructurare a comapniei si de repozitionare a brandului Praktiker pe piata de DIY. 

Luna aprilie a reprezentat startul cresterii, iar la numai trei luni de la preluarea companiei, profitul operational pentru al doilea trimestru al anului 2014 a crescut cu 44 milioane de lei fata de primul trimestru al aceluiasi an si cu 37 milioane de lei fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta imbunatatire semnificativa a rezultatelor financiare se datoreaza in principal optimizarii de costuri pe servicii si utilitati si renegocierilor ce au privit atat contractele de chirie cu proprietarii, cat si contractele cu furnizorii de marfa si servicii, obtinand preturi de achizitie si termene de plata mai bune. 

Noul proprietar al Praktiker declara recent ca afacerea a fost gestionata foarte prost de catre fostii proprietari, care plateau anual chirii de 24 milioane de euro pentru spatiile ocupate de 24 de magazine.

Trendul in vanzari si profitabilitate s-au imbunatatit vizibil in ultima perioada, compania Praktiker inregistrand cresteri in vanzari in medie de peste 10% fata de 2013.