- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Prima bancă din România care oferă credit ipotecar exclusiv online. Toată procedura durează 3 luni

29 Jul, 12:56 • Dobran Viorel
Sistemul bancar ţine pasul cu digitalizarea. În premieră absolută pentru ţara noastră, BCR anunţă că transformă CASA MEA în primul credit ipotecar online din România, accesibil direct din aplicația George.
Prima bancă din România care oferă credit ipotecar exclusiv online. Toată procedura durează 3 luni

Primul credit ipotecar online din România. BCR susţine că face accesibil creditul CASA MEA direct din aplicaţia George, suma maximă a creditului fiind 450.000 lei. condiţia obligatorie este ca doritorii să nu aibă alte credite garantate în desfăşurare.

Banca Comercială Română (BCR) a acordat deja, în ultima săptămână, primele credite ipotecare online, o premieră absolută în România. Soluția financiară CASA MEA este disponibilă pe platforma de digital banking George și oferă românilor posibilitatea de a obține banii necesari pentru locuință într-un mod simplu, rapid și eficient.

BRD refuză simularea pentru un credit ipotecar propus de ANPC. Instituția bancară: matematic nu este posibil

,,Evoluția creditului CASA MEA într-un produs online reprezintă o premieră pe piața din România și aduce cu sine o experiență inovatoare în achiziția unei locuințe. Principalele probleme ale unui credit de casă au fost mereu timpul îndelungat, complexitatea și lipsa de claritate privind documentația proprietății și drumurile nenumărate pe care clientul trebuia să le facă.

 Colegii mei au lucrat intens la digitalizarea întregului proces, iar clienții se pot bucura acum în George de un flux simplu, transparent și rapid. Și mai important: odată cu aplicarea pentru credit, clienții sunt ghidați pas cu pas în procesul de achiziție, primind asistență și informații transparente despre documentele necesare, precum și recomandări referitoare la modul cum acestea se pot obține și pașii de urmat. Vor avea foarte rapid informațiile necesare pentru a lua o decizie corectă bazată pe calculul în timp real al sumei maxime pe care o pot obține și vor primi, de asemenea, beneficii suplimentare în George și reduceri de dobândă pentru încasarea salariului și încheierea asigurărilor de viață, șomaj și altele. 

Oamenii se vor simți mai în control și mai încrezători în tot acest proces, care părea, până nu demult, extrem de complicat și birocratic.”, spune Vlad Huțuleac, Director Executiv Adjunct Produse si Segmente Retail.

 

Credit ipotecar

Care sunt pașii pentru a aplica online la creditul CASA MEA?

  1. Intri în magazinul George și aplici la creditul Casa Mea; dacă nu ești client BCR, va trebui să-ți deschizi online un cont George, pe site-ul BCR (bcr.ro), și să-ți instalezi aplicația George;
  2. În doar câteva minute, obții o ofertă fermă, aprobată financiar. Afli imediat cât poți împrumuta și îți configurezi creditul așa cum ți-l dorești: alegi cum să-l plătești înapoi (în rate egale sau descrescătoare) și cu ce tip de dobânda: fixă sau variabilă. Primești toate informațiile pentru a lua o decizie informată;
  3. Rezervi oferta și, pentru 3 luni, este garantată;
  4. Imediat după ce ai aplicat sau oricând în cele 3 luni, George te pregatește pentru ce urmează. Afli pas cu pas ce ai de facut: de ce documente ai nevoie, de unde le obții și ce faci cu ele;
  5. Descarci aplicația Casa Mea și încarci documentele casei. Urmează analiza documentelor în bancă și evaluarea casei;
  6. Primești pe telefon aprobarea și, tot în George, te pregatești pentru singura vizită la banca de care ai nevoie, conform legislației în vigoare, ca să semnezi contractele finale.

ChatGPT, sfaturi pentru tinerii care vor să ia un credit ipotecar: „Costul pe termen lung poate fi afectat de mai mulţi factori”

Din dorința de a oferi cât mai prompt această soluție de creditare, care poate sprijini oamenii într-una dintre cele mai importante decizii de viață, proiectul este disponibil în această fază pentru clienții care sunt angajați pe perioadă nedeterminată, obțin venituri din salarii și contractează creditul fără un coplătitor. De asemenea, suma maximă a creditului în varianta online poate ajunge până la 450.000 lei, iar clienții nu trebuie să aibă alte credite garantate în desfășurare. Echipele din laboratoarele digitale ale BCR lucrează însă intens pentru ca toți clienții să poată accesa online creditul CASA MEA de la BCR.

Credit ipotecar cu probleme în România, reprezintă 56% din datoria românilor

Peste 2 milioane de români au grijă în fiecare lună să-şi achite rata la credit. În T1/2023 erau peste 556.000 de debitori cu credite ipotecare şi 1,67 milioane de români cu credit de consum. Îndatorarea românilor a ajuns la circa 190 mld. lei. Creditele ipotecare: 56% din datoria românilor.

Credit ipotecar

Numărul de debitori unici cu credite ipotecare s-a menţinut constant în perioada martie 2022-martie 2023, la aproximativ 556.000, fiind pentru prima oară în ultimii 15 ani când nu s-a înregistrat o creştere anuală. Iar numărul debitorilor cu credite de consum s-a redus uşor (-2%) în ultimul an, în linie cu evoluţia anilor anteriori, statisticile BNR indicând aproximativ 1,67 milioane de persoane care aveau contractat un credit de consum la finalul primului trimestru (T1) din 2023.

Cumulat, peste 2 milioane de români au credit ipotecar şi de consum, având grijă în fiecare lună să-şi achite ratele la credite.

Analizând evoluţia din ultimii 15 ani, BNR susţine că numărul debitorilor cu credite ipotecare a crescut cu 260% (decembrie 2008-martie 2023), în timp ce numărul românilor cu credite de consum a scăzut cu 47% faţă de decembrie 2008.

„Numărul de debitori unici cu credit ipotecar s-a menţinut constant în perioada martie 2022 – martie 2023 (aproximativ 556 de mii). Per total, numărul debitorilor cu credite ipotecare a crescut cu 260% în perioada decembrie 2008-martie 2023. Numărul debitorilor cu credite de consum s-a redus uşor (-2%), în linie cu evoluţia anilor anteriori. În total, aproximativ 1,67 mi­lioane de persoane contractaseră un credit de consum în martie 2023, cu 47% mai puţin faţă de decembrie 2008“, menţionează BNR în Raportul asupra stabilităţii financiare.