Referendumul din Crimeea: Locuitorii voteaza masiv pentru alipirea peninsulei la Rusia

16 Mar, 14:13 • Redactia DailyBusiness
Un milion si jumatate de alegatori din Peninsula ucraineana Crimeea au inceput sa voteze duminica in vederea unei alipiri la Rusia, intr-un scrutin denuntat de intreaga lume, dar sustinut de Moscova si al carui rezultat nu ridica nicio indoiala.
Referendumul din Crimeea: Locuitorii voteaza masiv pentru alipirea peninsulei la Rusia

Nereguli au fost constatate dupa cateva ore de la inceperea procesului votarii.

Locuitorii peninsulei ucrainene Crimeea votau masiv duminica pentru alipirea peninsulei la Rusia, autoritatile separatiste preconizand deja o rata record de participare.

Referendumul, denuntat de Kiev si Occident, se desfasoara in prezenta trupelor ruse care detin controlul asupra regiunii de doua saptamani, alaturi de militii separatiste.

La Sevastopol, un oras istoric care gazduiesste Flota rusa la Marea Neagra de peste 200 de ani, alegatorii s-au precipitat masiv la urne inca de duminica dimineata.

Intr-o sectie de votare instalata intr-un centru de afaceri si cultural, votul a inceput inainte de deschiderea oficiala a referendumului. Ulterior, 65 de alegatori au votat in decurs de jumatate de ora, a constatat un jurnalist AFP, potrivit Mediafax.