Finante-Banci

Rusii retrag miliarde de dolari din bancile din Vest, in asteptarea sanctiunilor economice

16 Mar, 16:58 • Redactia DailyBusiness
Bancile si companiile din Rusia retrag miliarde de dolari din bancile occidentale care au operatiuni in SUA, de teama inghetarii activelor sau altor posibile sanctiuni economice impuse de Washington in contextul crizei din Crimeea, potrivit unor surse bancare mosccovite, citate de Financial Times.
Rusii retrag miliarde de dolari din bancile din Vest, in asteptarea sanctiunilor economice

Sberbank si VTB, cele mai mari banci din Rusia, precum si companii importante din industria ruseasca, printre care LukOil, isi „repatriaza” fondurile detinute in bancile din Vest, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

Retragerile de capital au accelerat dupa incheierea fara un acord a ultimei runde de negocieri dintre ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, si secretarul de stat al SUA John Kerry.Investitorii asteapta cu ingrijorare rezultatul referendumului de duminica din Crimeea privind separarea de Ucraina si aderarea la Federatia Rusa.

Traderii si oamenii de afaceri anticipeaza ca, in functie de rezultatul scrutinului, SUA si aliatii din Vest ar putea anunta sanctiuni economice impotriva Rusiei inca de luni.